Digital collections

Title
Klaus Rifbjerg: Arkiv: Manuskripter til digte i "Voliere" og "Amagerdigte"
Author
Rifbjerg, Klaus
Resource type
text
Languages
Dansk
Country of origin
Danmark
Date created
1960-1965
Shelf mark
Acc. 2015/22
Collection
Håndskriftsamlingen
Comment
I Klaus Rifbjergs arkiv findes en række hæfter med udkast til digte. Nogle af disse hæfter indeholder kun digtene til en enkelt senere digtsamling. I andre tilfælde indeholder hæfterne digte til flere digtsamlinger og digte, der ikke er publiceret.
Det foreliggende hæfte indeholder udkast til digtene i digtsamlingen Voliere. Et Fuglekor på femogtyve Stemmer, der udkom i 1962. Rækkefølgen afviger fra den trykte udgave, og et enkelt digt ("hane") er ikke i hæftet. Endvidere indeholder hæftet udkastene til 'påskesuiten' i digtsamlingen Amagerdigte, der udkom i 1965. Desværre er der noget der tyder på, at udkastene til de øvrige digte i denne samling ikke er bevaret. Endelig findes i hæftet udkastene til en række andre digte.
Det gælder for alle udkastene, at de indeholder relativt få rettelser, og at de optræder næsten uændret i de trykte samlinger.
Copyright
Materialet er beskyttet af ophavsret
Is part of
Home/Vesterlandske håndskrifter/Forfatterskaber/ophav/Rifbjerg, Klaus/Manuskripter til digte i "Voliere" og "Amagerdigte"
Home/Vesterlandske håndskrifter/Sprog/Dansk
Home/Vesterlandske håndskrifter/Samlinger/Acc. (Accessionssamlingen)/Acc. 2015/022/Manuskripter til digte i "Voliere" og "Amagerdigte"