Digitale samlinger

Titel
Klaus Rifbjerg: Arkiv: Manuskripter til digte i "Voliere" og "Amagerdigte"
Forfatter
Rifbjerg, Klaus
Ressourcetype
tekst
Sprog
Dansk
Oprindelsesland
Danmark
Oprindelsesdato
1960-1965
Opstilling
Acc. 2015/22
Samling
Håndskriftsamlingen
Kommentar
I Klaus Rifbjergs arkiv findes en række hæfter med udkast til digte. Nogle af disse hæfter indeholder kun digtene til en enkelt senere digtsamling. I andre tilfælde indeholder hæfterne digte til flere digtsamlinger og digte, der ikke er publiceret.
Det foreliggende hæfte indeholder udkast til digtene i digtsamlingen Voliere. Et Fuglekor på femogtyve Stemmer, der udkom i 1962. Rækkefølgen afviger fra den trykte udgave, og et enkelt digt ("hane") er ikke i hæftet. Endvidere indeholder hæftet udkastene til 'påskesuiten' i digtsamlingen Amagerdigte, der udkom i 1965. Desværre er der noget der tyder på, at udkastene til de øvrige digte i denne samling ikke er bevaret. Endelig findes i hæftet udkastene til en række andre digte.
Det gælder for alle udkastene, at de indeholder relativt få rettelser, og at de optræder næsten uændret i de trykte samlinger.
Ophavsret
Materialet er beskyttet af ophavsret
Indgår i
Hjem/Vesterlandske håndskrifter/Forfatterskaber/ophav/Rifbjerg, Klaus/Manuskripter til digte i "Voliere" og "Amagerdigte"
Hjem/Vesterlandske håndskrifter/Sprog/Dansk
Hjem/Vesterlandske håndskrifter/Samlinger/Acc. (Accessionssamlingen)/Acc. 2015/022/Manuskripter til digte i "Voliere" og "Amagerdigte"