Digital collections

Title
Klaus Rifbjerg: Arkiv: Byens tvelys
Author
Rifbjerg, Klaus
Resource type
text
Size
15,5 cm x 21,5 cm
Languages
Dansk
Country of origin
Danmark
Date created
1987
Shelf mark
Acc. 2015/22
Collection
Håndskriftsamlingen
Comment
Klaus Rifbjergs digtsamling "Byens tvelys" udkom i 1987. Det originale håndskrevne manuskript findes i tre kladdehæfter, der indeholder samtlige 36 digte og i den rækkefølge, som senere blev brugt i den trykte udgave.
Klaus Rifbjerg afleverede i 1982 en stor del af sine breve, scrapbøger, manuskripter m.m. til Det Kgl. Bibliotek og har i de følgende årtier med jævne mellemrum deponeret yderligere dele af arkivet, der vil blive et af de største på biblioteket. Også før 1982 havde Håndskriftsamlingen ad andre kanaler erhvervet vigtige håndskrifter fra forfatterens tidlige produktion.
Manuskriptet til romanen Den kroniske uskyld er skrevet på maskine, mens manuskripterne til digtsamlingerne alle er skrevet i hånden. Rækkefølgen af de enkelte digte svarer ikke altid til de trykte udgavers, og enkelte (dele af) digte er ikke medtaget på tryk, ligesom der er trykte digte, der ikke her findes som manuskript, men bortset fra det, er det iøjnefaldende, hvor relativt få rettelser og varianter især digtmanuskripterne indeholder, hvilket bekræfter Klaus Rifbjergs legendariske evne til i første omgang at ramme 'le mot juste'.
Copyright
Materialet er beskyttet af ophavsret
Is part of
Home/Vesterlandske håndskrifter/Forfatterskaber/ophav/Rifbjerg, Klaus/Byens tvelys/Byens tvelys III
Home/Vesterlandske håndskrifter/Samlinger/Acc. (Accessionssamlingen)/Acc. 2015/022/Byen tvelys
Home/Vesterlandske håndskrifter/Sprog/Dansk