Digital collections

Title
Karen Blixens arkiv. Herunder familiearkiver i tilknytning til Karen Blixen: Familien de Cats IV
Author
Blixen, Karen
Resource type
text
Size
18,5 cm x 22 cm
Languages
Dansk
Country of origin
Danmark
Date created
1909
Shelf mark
Karen Blixens arkiv IV. A. 3. 11. 4
Collection
Håndskriftsamlingen
Comment
I registraturen over Karen Blixens arkiv fremgår det, at hendes 'tidlige arbejder', dvs. fra tiden før opholdet i Afrika, udgør en meget stor del af det samlede arkiv. Frank Egholm Andersen skriver i sin bog Karen Blixen som ung: "Karen Blixens ungdomsværker ville fylde mange hundrede sider, hvis de alle blev trykt. (...) Hun har brugt en stor del af sin ungdom med at forberede eller skrive på det ene stort anlagte digterværk efter det andet."
Digte, skuespil og ikke mindst fortællinger var resultatet af disse skriveøvelser, og hvoraf nogle få rent faktisk blev offentliggjort (under pesudonymet Osceola). Allerede i 1907 havde hun haft sin officielle debut med fortællingerne "Pløjeren" og "Eneboerne", der kom i Gads Danske Magasin, og to år efter blev "Familien de Cats" trykt i Tilskueren.
Manuskriptet til sidstnævnte, der var tænkt som del af en samling "Sandsynlige Historier", er et godt eksempel på de mange indfald og senere gennemskrivninger, der generelt var karakteristisk for Karen Blixens måde at arbejde på.
Copyright
Materialet er beskyttet af ophavsret
Is part of
Home/Vesterlandske håndskrifter/Forfatterskaber/ophav/Blixen, Karen/Tidlige arbejder/Familien de Cats
Home/Vesterlandske håndskrifter/Samlinger/Karen Blixens arkiv/Kps. 101/Familien de Cats
Home/Vesterlandske håndskrifter/Sprog/Dansk