Digital collections

Title
Den der graver en grav for andre falder selv der i
Situation
1: To mænd udenfor et hus. Den ene kigger ind af vinduet, den anden holder vagt. Det er to tyve. Mellem 1 og 2: En kvinde tæller penge, udenfor vinduet ses tyvene. 2: Tyvene sidder i græsset udenfor huset. 3: Tyvene stjæler et lagen fra en tørresnor. Mellem 3 og 4: Den ene tyv kravler ind af stuevinduet, den anden holder vagt. 4: Begge tyve er kommet ind i huset og er på vej op ad en trappe. Den ene har taget lagenet over hovedet, så han ligner et spøgelse. 5: For enden af trappen hænger et spejl. Da de ser spejlbilledet af manden med lagnet bliver de forskrækkede. Mellem 5 og 6: De to tyve styrter ned ad trappen. 6: En mand hører spetaklet og kommer ud på trappen med en lygte. De to tyve falder ned ad trappen. 7: Manden peger på tyvene med et gevær. Til venstre ses kvinden der kommer ned ad trappen og bagved manden med geværet ses mand iført morgenkåbe og nathue.
Caption
1: Frøkenen pusler i Stuen rundt, hun aner ikke det mindste ondt. 2: De skumle Fyre har lagt en Plan saa fæl som i nogen Røverroman. 3: Et lagen stjæler de paa en Snor og sniger sig hen, hvor Frøkenen bor. 4: Den ene er indsvøbt fra Top til Taa, de lister sig langsomt ad Trappen op. 5: Da ser de en Skikkelse, hvid og bleg, forfærdet de skreg og løb deres Vej. 6: En lygte med ét lyste op som et Lyn, den skinnede over et ynkeligt Syn. 7: Den skumle Streg fik de dyrt betalt, de løb for et Spejl; det kan nemt gaa galt; naar man tror, man en Grav for andre har gravet, gaar man let i den Fælde, man selv har lavet.
Creator
Rønning, Karl (10.3.1886-13.11.1959) tegner
Resource type
Tegning
Genre
Stribetegning (tegneserie)
Date created
1921
Publication
Juletid
Id
db_karl_ronning_00009.tif
Accession number
2011-16/474
Shelf mark
Museet for Dansk Bladtegning. Rønning, Karl. Mellem æske 1
Comment
Tusch
Dimension
4890 x 6485 (pixels)
Copyright
Materialet er beskyttet af ophavsret
This work is protected by copyright and may not be reproduced or copied without prior agreement with the copyright owners.
Is part of
Home/Billeder/Særudgivelser/Bladtegninger/Rønning, Karl