Digitale samlinger

Titel
Den der graver en grav for andre falder selv der i
Situation
1: To mænd udenfor et hus. Den ene kigger ind af vinduet, den anden holder vagt. Det er to tyve. Mellem 1 og 2: En kvinde tæller penge, udenfor vinduet ses tyvene. 2: Tyvene sidder i græsset udenfor huset. 3: Tyvene stjæler et lagen fra en tørresnor. Mellem 3 og 4: Den ene tyv kravler ind af stuevinduet, den anden holder vagt. 4: Begge tyve er kommet ind i huset og er på vej op ad en trappe. Den ene har taget lagenet over hovedet, så han ligner et spøgelse. 5: For enden af trappen hænger et spejl. Da de ser spejlbilledet af manden med lagnet bliver de forskrækkede. Mellem 5 og 6: De to tyve styrter ned ad trappen. 6: En mand hører spetaklet og kommer ud på trappen med en lygte. De to tyve falder ned ad trappen. 7: Manden peger på tyvene med et gevær. Til venstre ses kvinden der kommer ned ad trappen og bagved manden med geværet ses mand iført morgenkåbe og nathue.
Undertekst
1: Frøkenen pusler i Stuen rundt, hun aner ikke det mindste ondt. 2: De skumle Fyre har lagt en Plan saa fæl som i nogen Røverroman. 3: Et lagen stjæler de paa en Snor og sniger sig hen, hvor Frøkenen bor. 4: Den ene er indsvøbt fra Top til Taa, de lister sig langsomt ad Trappen op. 5: Da ser de en Skikkelse, hvid og bleg, forfærdet de skreg og løb deres Vej. 6: En lygte med ét lyste op som et Lyn, den skinnede over et ynkeligt Syn. 7: Den skumle Streg fik de dyrt betalt, de løb for et Spejl; det kan nemt gaa galt; naar man tror, man en Grav for andre har gravet, gaar man let i den Fælde, man selv har lavet.
Ophav
Rønning, Karl (10.3.1886-13.11.1959) tegner
Ressourcetype
Tegning
Genre
Stribetegning (tegneserie)
Oprindelsesdato
1921
Publikation
Juletid
Id
db_karl_ronning_00009.tif
Accessionsnummer
2011-16/474
Opstilling
Museet for Dansk Bladtegning. Rønning, Karl. Mellem æske 1
Kommentar
Tusch
Dimension
4890 x 6485 (pixels)
Ophavsret
Materialet er beskyttet af ophavsret
This work is protected by copyright and may not be reproduced or copied without prior agreement with the copyright owners.
Indgår i
Hjem/Billeder/Særudgivelser/Bladtegninger/Rønning, Karl