Digital collections

Title
Venstre-vikingernes saga
Situation
Eriksen foran runesten med J.O. Krag på. Erik Eriksen står og betragter en runesten hvorpå han har været i færd med at udhugge en flatterende inskription til J. O. Krag, men er nu stoppet, så teksten fremstår noget mindre flatterende.
Caption
Under åbningsdebatten i Folketinget fortrød Erik Eriksen nogle af de smukke ord, han tidligere havde sagt om Jens Otto Krag og lovede, at det ikke skulle gentage sig: Det var den høst, da vennehu og håndslag vandt hævd blandt forne fjender. Megen rørelse rådede, al den stund Vivi den Veldrejede drog Fritz Rudekigger til sin barm, og høvdingen Erik fra Ringe huggede hyldende helleristninger til Jens Otto. Da følte alle, at det lille fælles-marked havde fået fodfæste i moderlands muld. Men just som Erik fra Ringe var i færd med at mejsle minderuner for rigets rådende regent, kom tvivlens tvesind til ham. Noget i ham sagde, at han burde lægge bånd på sin billedtale. En stund stod han tavs. Så lagde han hammer og mejsel fra sig og kvad: "Ej skal det siges, at høvdingen Erik fornægter fælles forlig. Når krybben er tom, må kunsten vige for velfærds vilje." Og så drog han hjemover for at holde kulturpause.
Creator
Bojesen, Bo (22.3.1923-14.11.2006) bladtegner
Note
Tidligt begynder Bo Bojesen at tegne de politiske partier og deres folkevalgte medlemmer igennem en anden forklædning og identitet. Han udvikler bl.a. Venstre-vikingernes saga-imitation, ja endda på det nærmeste skrevet på oldnordisk. Nærmest hver eneste politiske tegning, der omhandler bondepartiet venstre, tegnes i denne imitation i perioden 1949 – 75.
Resource type
Tegning
Genre
Satire
Size
3-spalter
Date created
1962.10.18
Publication
Politiken
Topic
Eriksen foran runesten med J.O. Krag på.
Place
Museet for Dansk Bladtegning
Person
Eriksen, Erik (1902-1972) politiker, venstre Krag, Jens Otto (1914-1978) statsminister, socialdemokratiet
Id
db_bo_bojesen_02558.tif
Accession number
2003-68
Shelf mark
Museet for Dansk Bladtegning. Bojesen, Bo. Mellem Æske, 15
Comment
Tidligt begynder Bo Bojesen at tegne de politiske partier og deres folkevalgte medlemmer igennem en anden forklædning og identitet.
Han udvikler bl.a. Venstre-vikingernes saga-imitation, ja endda på det nærmeste skrevet på oldnordisk. Nærmest hver eneste politiske tegning, der omhandler bondepartiet venstre, tegnes i denne imitation i perioden 1949 – 75.
Tusch
Dagens Tegning
1962
Related
Museet for Dansk Bladtegnings samling
Dimension
5572 x 4348 (pixels)
Copyright
Materialet er beskyttet af ophavsret
This work is protected by copyright and may not be reproduced or copied without prior agreement with the copyright owners.
Is part of
Home/Billeder/Særudgivelser/Bladtegninger/Bojesen, Bo