Digital collections

Title
Af Lyngsies liv og levnet
Situation
Lyngsie rydder op på kontoret med kost og fejeblad. Socialdemokraten Lyngsie har fattet kost og fejebakke og jager nu de små, uniformerede kommunister rundt i kontoret.
Caption
Hr. Lyngsie har svoret på, at nu skal kommunisterne fejes ud, og at der skal være gjort helt rent til pinse. Rengøring i fagforeningskontoret. Efter voldsomt skænderi med kommunisterne på generalforsamlingen i støberiarbejdernes afdeling af arbejdsmandsforbundet erklærede Lyngsie kommunisterne krig på kniven. Han ville bryde kommunisternes "rædselsregimente" i fagforeningerne og sætte provokatørerne på porten. "Udrydde dem (kommunisterne) - nej, det lader sig lige så lidt gøre som at udrydde tuberkulose - og kræftbaciller eller luseæg. Den slags væsner, som Vorherre - jeg ved ikke i hvilket øjemed - har sat i verden, har den egenskab, at de kun kan trives under ganske bestemte forhold. Der skal være en vis grad af urenlighed til stede, for at de kan trives og gro, og således er det også med kommunisterne". - "Jeg holder af renlighed, og nu da pinsen står for døren, kan jeg tænke mig at tage et nap rundt omkring i vore afdelinger - for at få utøjet fejet ud af stuerne.
Creator
Jensen, Carl (24.6.1887-1.7.1961) bladtegner
Resource type
Tegning
Genre
Satire
Size
3-spalter
Date created
1931.5.19
Publication
Politiken
Person
Lyngsie, M.C. (1864-1931) formand, Dansk Arbejdsmandsforbund
Id
db_fo_sa_00258.tif
Accession number
2008-52; 2010-40/258
Shelf mark
Museet for Dansk Bladtegning. Folketingets samling. Mellem æske, 9
Comment
Tusch og oliekridt
Dagens Tegning
Related
Museet for Dansk Bladtegnings samling
Dimension
6145 x 7622 (pixels)
Copyright
Materialet er beskyttet af ophavsret
This work is protected by copyright and may not be reproduced or copied without prior agreement with the copyright owners.
Is part of
Home/Billeder/Særudgivelser/Bladtegninger/Særsamlinger/Folketingets samling