Digitale samlinger

Titel
Venstre-vikingernes saga
Situation
Venstrevikingernes vikingeskib går på grund. Eriksen har tøvende overladt roret til Westerby, som ikke kunne styre vikingeskibet og har sejlet det på grund.
Undertekst
De to Liberal Debat-folketingsmænd Niels Westerby og Børge Diderichsens tilsagn om støtte til regeringen har skabt panik inden for Venstre. Fra den dag Thorkilssønnerne tog sæde i hirden, lukkede høvdingen Erik fra Ringe ikke et øje i ærlig halmhvile som så ofte førhen. Ingensinde siden skænkedes der stunder til drømmespil på stænge; thi brostensbersærkerne lagde selvavlet sædekorn til spiring på avindsgødet ager, hvor høvdingen helst høstede gummevant gemmekål. Tvivlen til trods lod Erik fra Ringe af og til de tvende skiftes til at røgte roret, når kursen var lagt og vinden fulgte høvdings vilje. Men just som bersærkerne troede sig bundfrit bølgebårne, stod stævnen i staver, spyende splintslagne spanter i fygende fos om frændefod. Thi lokket af listige nækker*) gik nykomlingen Niels på tvesindets svigefulde stengrund. Så svært stød havde snekken fået, måtte være bred om bag, om han skulle stoppe skæbnens brodsøer. *) Overnaturlige væsener, der iflg. nordisk folketro lever i vandløb og søer og ved sang og musik lokker mennesker til sig.
Ophav
Bojesen, Bo (22.3.1923-14.11.2006) bladtegner
Ressourcetype
Tegning
Genre
Satire
Oprindelsesdato
1965.3.26
Publikation
Politiken
Person
Westerby, Niels (f. 1925) politiker, Liberalt Centrum Eriksen, Erik (1902-1972) politiker, Venstre
Id
db_fo_sa_00072.tif
Accessionsnummer
2008-52; 2010-40/72
Opstilling
Museet for Dansk Bladtegning. Folketingets samling. Stor æske, 2
Kommentar
Tusch
Dagens Tegning
Relateret
Museet for Dansk Bladtegnings samling
Dimension
6533 x 7310 (pixels)
Ophavsret
Materialet er beskyttet af ophavsret
This work is protected by copyright and may not be reproduced or copied without prior agreement with the copyright owners.
Indgår i
Hjem/Billeder/Særudgivelser/Bladtegninger/Særsamlinger/Folketingets samling