Lån fra andre biblioteker

Det Kgl. Biblioteks Dokumentlevering skaffer materiale, som vi ikke selv har, eller som ikke er tilgængeligt, såfremt dette overhovedet er muligt.

Vi skaffer fra andre biblioteker og informationsleverandører over hele verden, og servicen er gratis for ansatte og studerende ved Københavns Universitet. For andre private lånere skaffes materialet mod betaling fra udlandet. Se komplet gebyroversigt.

Endvidere skaffes udlånseksemplarer af Nationalbibliotekets materialer, som kun haves til brug på læsesal (i det omfang dette er muligt).

  • Brug gerne bibliotek.dk som sikrer den hurtigste ekspedition. Er materialet udlånt hos os, undersøger vi, om det findes på hylden på et andet bibliotek. Du kan også benytte bibliotekets egen bestillingsformular, som der linkes til nedenfor.

  • Leveringstiden er normalt 4-6 dage, hvis det er uproblematisk at fremskaffe materialet, men det kan også tage et par uger eller måneder, hvis materialet er udlånt på det pågældende bibliotek, eller hvis det skal skaffes fra oversøiske biblioteker. Det er derfor vigtigt, at du oplyser din sidste interessedato ved bestilling.

  • Lånetiden for materialer skaffet fra andre biblioteker er normalt 30 dage, men fastsættes af det långivende bibliotek.
    Har du brug for at beholde det lånte ud over afleveringsfristen, så skriv venligst til Kontaktbiblioteket. Vi vil så undersøge, om forlængelse er muligt.

  • Det långivende bibliotek bestemmer vilkårene for benyttelse. Dette gælder f.eks. om en bog må hjemlånes eller kun benyttes på Læsesal Vest (Forskerlæsesalen) i Diamanten.
    Vi bestræber os på så vidt muligt at indlåne hjemlånseksemplar, men dette er ikke altid muligt. Oplys gerne i bestillingsblankettens notefelt, hvis benyttelse på læsesal IKKE ønskes.

Via Bøger til Døren ordningen har du desuden mulighed for at få bøger tilsendt direkte til din postadresse.

Blanket til bestilling (log på med dit REX login).