Dansk jazz

503041

Bøger om jazz
Kan søges i REX.
En del af dem er umiddelbart tilgængelige på Læsesal E Vest i Den Sorte Diamant.

Jazztidsskrifter
Kan søges i REX. Se også en systematisk liste over jazztidsskrifter her. 

Noder
Kan søges i REX.

Indspilninger
Danske cd'er med jazz fra ca. 1985 og frem kan søges i REX.
Lindemanns samling - en samling mc'er med live jazzoptagelser fra København fra 1990'erne. Kan søges i REX.
Arnvid Meyers omfattende samling af indspilninger er efter samlerens død erhvervet af Det Kongelige Bibliotek. Læs mere her.

Billeder
Søg portrætter i Portrætregistranten eller i Billedsamlingen (på papir): se deres emneoversigt.

Klippoteket
"Klippoteket" omfatter materiale arkiveret af Dansk Musik Informations Center (MIC) i perioden sommeren 1980 til sommeren 2002, men der findes også både ældre og nyere materiale i arkivet. Meget af det er opstillet på Læsesal E Vest i Den Sorte Diamant. Arkivet omfatter området "musik i Danmark" og dækker alle genrer, herunder jazz og tidsperioder. Læs mere her.

Arkiv for dansk jazzhistorie
Arkivet er oprettet af Erik Wiedemann i forbindelse med arbejdet på hans disputats Jazz i Danmark - i tyverne, trediverne og fyrrerne - en musikkulturel undersøgelse. København 1982 Det omfatter hovedsageligt materiale op til 1950, bøger, tidsskriftartikler, udklip, billeder, scrapbøger, noder og nogle indspilninger. Læs mere her. 

Arnvid Meyers samling
I forbindelse med lukningen af Det Danske Jazzcenter i 1997 købte Det Kongelige Bibliotek Arnvid Meyers private samlinger, som består af en stor samling jazzindspilninger, mange bøger og tidsskrifter samt en stort arkiv bestående af Det Danske Jazzcenters person- og sagsarkiv samt diverse andre arkiver. Læs mere her.

Storyville-samlingen
Karl Emil Knudsens store samling af bøger, fotos, spolebånd og plader vedr. jazz (den oprindelige Storyville-samling) er erhvervet i samarbejde med Aalborg Universitet. Det Kongelige Bibliotek har overtaget de op mod 3.000 spolebånd.