Indspillet musik

 

Det Kongelige Bibliotek har en omfattende samling af indspillet musik. En stor del af samlingen rummer den danske produktion af musikindspilninger modtaget gennem pligtafleveringen (fra 1998-). Samlingerne er kun til brug på Det Kongelige Bibliotek, på Læsesal Vest, og kan ikke hjemlånes. Udvalgte samlinger af LP'er, 78'ere, mc'er og spolebånd kan benyttes efter aftale - nogle af dem i digitaliseret form.

Hvad kan jeg finde?

  • dansk udgivne cd'er fra 1985 til 1997 inden for genrerne klassisk kompositionsmusik, jazz og rock (delvis i REX)
  • dansk udgivne cd'er, lp'er og mc'er fra 1998 og frem inden for alle genrer, modtaget gennem pligtaflevering (delvis i REX, især de lidt ældre)
  • cd'er med udenlandsk kompositionsmusik efter 1945 og før 1750 (dog ikke Bach og Händel) (delvis i REX)
  • en samling LP'er med klassisk og latin-amerikansk musik (kortregistranter til de klassiske samlinger kan rekvireres). Kontakt kontaktbiblioteket@kb.dk for aftale om at se og høre disse plader.
  • en samling spolebånd med upublicerede værker af danske komponister, hovedsageligt fra perioden 1950-75 (delvist registreret i REX, men alfabetisk opstillet)
  • en samling mc'er med live jazzoptagelser fra København fra 1990'erne (Lindemanns samling, registreret i REX)
  • en samling dvd'er og cd'er med Danmarks Radios udsendelser med og om samtidig kompositionsmusik - i radioen indtil 1969 og i fjernsynet indtil 1990, samlet af musikchef Mogens Andersen (registreret i REX)
  • en stor samling jazzindspilninger - især 78'ere, LP'er - fra Arnvid Meyers samling (delvis i REX)
  • en stor samling spolebånd med jazzoptagelser fra Storyville (ikke i REX)

Hvordan søger jeg indspilningerne?
Ved hver samling er ovenfor angivet søgemulighederne. De fleste indspilninger kan søges via REX. Indtast f.eks. komponistens eller værkets navn i søgefeltet.

Hvordan får jeg indspilningen frem?
Cd'en bestilles direkte i REX, og den vil blive leveret næste dag efter kl. 14 på Læsesal Vest, hvor den derefter kan høres på læsesalens computere. Andre typer indspilninger bestilles gennem en mail til kontaktbiblioteket@kb.dk eller direkte i REX. Der kan forekomme en vis leveringstid på disse andre typer.

Ønsker man oplysninger om de øvrige samlinger, kan man henvende sig til personalet i skranken på Læsesal Vest eller pr. e-mail til kontaktbiblioteket@kb.dk