Interesseret i teateranmeldelser?

Sommerteater i Nakskov i 1920erne
Hvad mente danske anmeldere om "Hamlet" i perioden 1950-2000? Nu kan du få et hurtigt svar ved at kigge i en stor ny udklipssamling med teateranmeldelser af danske forestillinger inden for drama, opera, ballet og musical. 
 
Udklipssamlingen, der tilgået Dramatisk Bibliotek, er tilgængelig ved henvendelse til Teatersamlingen. Den kan benyttes på Læsesal Vest og kopieres frit. Den omfatter anmeldelser trykt i alle de danske landsdækkende aviser og giver dermed et samlet overblik over teater-receptionshistorien gennem hele sidste halvdel af det 20. århundrede.
 
Udklipssamlingen, der er overtaget fra Gentofte Hovedbibliotek, er ordnet alfabetisk efter forestillingstitel, og anmeldelserne for hver forestilling er samlet i kuverter, fordelt på 70 kartotekskasser med ca. 80 forestillingskuverter i hver. 
Samlingen er opstillet i to hovedgrupper:
  • 1. Drama og ballet-forestillinger  
  • 2. Opera og musical-forestillinger
For forestillingsanmeldelser trykt efter år 2000 kan man søge elektronisk på en given forestillingstitel i databasen Infomedia, der er tilgængelig via REX
Samlingen supplerer fint musikudklipssamlingen Klippoteket, som også indeholder anmeldelser af musikdramatiske forestillinger.