Om e-manuskripter

Det Kongelige Bibliotek har digitaliseret og lagt håndskrifter online helt tilbage fra 1997. Kvaliteten af billeder og layout på disse sider bærer derfor også præg af, at de forskellige undersider er lavet på forskellige tidspunkter. Det gør imidlertid ikke indholdet mindre relevant.

På siderne kan du finde digitale udgaver af et bredt udsnit af Håndskriftsamlingens vigtigste genstande. Fra latinske codices og fragmenter over middelalderhåndskrifter og en stor gruppe manuskripter af danske forfattere. Der findes også forskellige ældre webudstillinger, som er lavet i forbindelse med fysiske udstillinger.

Nyere digitaliseringer vil blive gjort tilgængelige i bibliotekets Digitale Samlinger (og kunne findes i REX), og materialet på disse sider på sigt vil blive overført dertil.     

Hverken digitale eller trykte faksimileudgaver kan erstatte de originale håndskrifter i alle henseender. Men med hensyn til kvalitet, omkostninger, tilgængelighed og bevaring har udgivelse af digitale faksimiler betydelige fordele: håndskrifter kan på samme tid studeres over hele verden til forskellige formål uden slid på det skrøbelige originale materiale.