ÆgteskabÆgteskabet var en væsentlig overgang fra én livsfase til en anden. Bl.a. betød det, at man skulle gå i anderledes tøj, end man havde gjort før.
De fattige til bryllupsgildeDet var skik, at de fattige fik lov at komme og spise resterne efter et bryllupsgilde. Det var ikke et kønt syn ifølge denne fortæller.
De talende kyllingerDen nye præstekone fra byen ville så gerne have fat i nogle af husmandens talende kyllinger. Og husmanden så muligheden for en rigtig god forretning i den naive præstekone.
Forbyttede børnHvis et barn i 1800-tallet så anderledes ud eller opførte sig anderledes – ja så tænkte almindelige mennesker, at det nok var et troldebarn, der var blevet byttet ud med det rigtige barn.
Herremanden og bondenHerremanden havde magt over bonden. Men med lidt snuhed kunne bonden alligevel sætte ham på plads - som i denne historie.
KaffedrikningKaffe var en sjælden drik, som kun de færreste havde råd til. Der var status forbundet med at drikke kaffe – men en status, som nogle helst ville skjule for ikke at falde uden for fællesskabet.
Konfirmation i Klejtrup SognI gamle dage var konfirmation ikke bare et spørgsmål om gaver og fest. Faktisk skulle man bestå en prøve for at blive konfirmeret.
Op og nedBørn har en særlig sangtradition, som er helt deres egen, og som typisk læres videre fra barn til barn
Præsten, der fik kalvDa præsten var syg, havde han ikke lige regnet med at få den besked fra lægen, at det var fordi, han skulle have en kalv… Læs historien om, hvordan præsten (næsten) blev til grin.
RakkerenIngen brød sig om rakkeren – men man kunne heller ikke undvære ham, for hvem skulle så gøre det beskidte arbejde?
Røverne i IldsgaardEn mand og en kone får en gruppe røvere fanget. Men det skulle de aldrig have gjort. Røvernes forældre vil nemlig gøre, hvad de kan, for at hævne deres sønner.
Sludder og vrøvlDet er kendetegnende for klappesange, at teksten rimer og at den oftest er det rene sludder og vrøvl.
Taterne, der blev snydt for julenLæs her en fortælling om et tater-ægtepar, der opfører sig så tåbeligt, at det ender med, at julen går helt i vasken for dem.
Vi er røde, vi er blå...Der findes efterhånden studenterhuer i flere forskellige varianter. For mange unge er der status i at kunne bære en hue med en bestemt farve.
Det er heksens skyld!Hvis det går dårligt med slagtningen eller et andet arbejde – ja så er det da naturligvis, fordi heksen ødelægger det med sin trolddom.