Studiepladser

Du kan frit benytte det store antal studiepladser som biblioteket stiller til rådighed for forskere og studerende på de enkelte betjeningssteder.

Københavns Universitetsbibliotek har studiesale på de følgende betjeningssteder.

I Den Sorte Diamant er der to læsesale: Læsesal Øst med 142 studiepladser og Læsesal Nord med 99 studiepladser.

Det Samfundsvidenskabelige Fakultetsbibliotek har 272 studiepladser af forskellig slags, fx stillelæsepladser, IT-fri zoner, grupperum og loungeområder.

Det Natur- og Sundhedsvidenskabelige Fakultetsbibliotek på Nørre Allé har 2 studiesale med hhv. 90 og 20 studiepladser og gruppearbejdspladser til 25. Desuden er der 16 pladser og gruppearbejdspladser i Infosalen.

Det Humanistiske Fakultetsbibliotek har 258 studiepladser fordelt på enkelt- og gruppelæsepladser. Desuden er der 260 alternative studiepladser.


Nationalbibliotekets læsesale i Den Sorte Diamant:

Læsesal Vest har 160 studiepladser og Læsesal E Vest har 32 studiepladser. Dertil findes
læsepladser i centerlæsesalene.

Du skal være opmærksom på at pladserne på Læsesal Vest og i centrene er forbeholdt lånere, der enten har bestilt materiale som kun kan benyttes på bibliotekets læsesale/centre, eller skal bruge referencesamlingerne. På Læsesal E Vest er der fri adgang. 

Der er 90 gruppearbejdspladser i Informationssalen og
52 i Oktogonen, salen ud mod Bibliotekshaven.

Der er også garderobeskabe med morgen-til-aften-benyttelse; på City og Nord kan nogle af skabene reserveres i en kortere periode.

Der er trådløst netværk på bibliotekets 4 betjeningssteder.