Det kulturelle forår i Den Sorte Diamant

 

I 2017 vendte Arundhati Roy tilbage til den litterære scene med udgivelsen af sin anden roman, Ministeriet For Den Ypperste Lykke (udkommer snart på dansk), som favner hele Indiens nyere historie. Romanen handler om det moderne Indiens tilblivelse og de medfølgende menneskelige omkostninger. Den berører politisk betændte emner som kastesystem, nationalisme, fundamentalisme, krig og kønspolitik. Når Arundhati Roy gæster Dronningesalen i Den Sorte Diamant d. 31. maj, vil hun blandt andet tale om sin politiske aktivisme og de udfordringer, vi står overfor som mennesker i det 21. århundrede.

 

Gaza Works er titlen på en fotoudstilling med den svenske fotograf Kent Klich.  Han har dokumenteret livet i Gazastriben siden begyndelsen af 2000-tallet. Han tilbyder et alternativ til massemediernes kortlivede, sensationslystne opmærksomhed på konflikten. Klich vil vise os de vilkår, indbyggerne i Gaza må leve – og dø – med. 14. april 2018 - 2. februar 2019 Rotunden

 

Den internationalt anerkendte professor i filosofi Simon Critchley har skrevet en lang række bøger, der bl.a. handler om Hamlet, humor, David Bowie, selvmord og fodbold. Han har også skrevet om døden, som han behandler i sit hovedværk, De døde filosoffers bog, der til april udkommer på dansk med efterord af Svend Brinkmann. Onsdag 23. maj 2018 kl. 17:30 i Dronningesalen møder Brinkmann professor i filosofi ved The New School for Social Research i New York, Simon Critchley.

 

Britiske Henry Marsh har haft en lang karriere som hjernekirurg. Når Marsh og Lone Frank mødes i Diamanten, vil de tale om hjernevidenskaben med udgangspunkt i Marshs seneste bog, men de vil også vende eksistentielle overvejelser angående livet og døden. Lone Frank er ligesom Marsh tidligere neuroforsker. Arrangementet onsdag 30. maj 2018 er UDSOLGT!


Under titlen; Fire Danmarkshistorier mødes historiker og journalist Bo Lidegaard, historiker og adjunkt Heidi Vad Jønsson, historiker og tidligere lektor Søren Hein samt historiker og museumsinspektør Cecilie Bønnelycke. Hver vil holde et 10-minutters oplæg på baggrund af deres bidrag til Aarhus Universitetsforlag bogserie 100 Danmarkshistorier. Det omhandler: krigsdeltagelse, indvandring, fri porno og kønsmoralen. Mandag 23. april 2018 kl. 19:00 Blixen-salen.


Polemik, religion og sex. Kamel Daoud har de seneste par år placeret sig som en central skikkelse i en højaktuel litterær-kulturel debat, der med sit udspring i Frankrig har bredt sig til store dele af Europa. I 2016 skrev Daoud i New York Times en kontroversiel og omdiskuteret kommentar med titlen The Sexual Misery of the Arab World. Daoud vil bliver interviewet på scenen af journalist Karin Mørch. Samtalen vil foregå på fransk, men have opsamlinger undervejs på dansk. Mandag 7. maj 2018 kl. 20:00 Dronningesalen

For yderligere oplysninger kontakt Anders Rou Jensen 91324500 eller arje@kb.dk eller Jytte Kjærgaard 91324876 eller jkp@kb.dk.

Foto kan downloades fra www.kb.dk, pressebilleder.