TrondheimSolistene med Alisa Weilerstein

aweilerstein foto Harald HoffmannFoto: Harald HoffmannLidenskab, perfektion og rå intensitet

Koncertsæsonen i Den Sorte Diamant 2018-19 åbner 4. september med det strømlinede kvalitetsensemble fra Trondheim og den ekspressive amerikanske solist Alisa Weilerstein. 

Ensemblet har i 2018 indgået et flerårigt kunstnerisk partnerskab med den prisvindende amerikanske cellist Alisa Weilerstein. Den første markering af samarbejdet er er en indspilning af Haydns to cellokoncerter og Schønberg´s Verklärte Nacht. Indspilningen udkommer 24. august under den engelske titel Transfigured Night, og det er det program, man kan høre i Dronningesalen. 

Om samarbejdet siger Alisa Weilerstein: ’Jeg kunne ikke være lykkeligere; at indgå i et kunstnerisk partnerskab med TrondheimSolistene er helt særligt for mig. Jeg kunne ikke bede om mere engagerede kunstnere at samarbejde med. Vores kemi var tydelig fra de allerførste toner vi spillede sammen…'

Ensemblet blev grundlagt for ca. 30 år siden og har udviklet sig til et af Norges førende kammerensembler med en omfattende international virksomhed og med en lyd så distinkt i sin klarhed, at den er blevet døbt The Trondheim sound. 

Alisa Weilerstein er ikke ukendt af det danske klassiske musikpublikum, hendes lillebror er dirigenten Joshua Weilerstein, der er en populær gæstedirigent hos DR SymfoniOrkestret, og hun har selv optrådt med orkestret flere gang.

Alisa Weilerstein er født i New York og datter af en violinist og en pianist. Hun begyndte at spille, da hun var fire år efter først at have øvet sig på en hjemmelavet cello, som hendes bedstemor havde lavet til hende af en morgenmadsæske. Da hun senere bad om en rigtig cello, viste der sig et talent så stort, at hun bare seks måneder efter gav sin første koncert.

I 2010 fik Alisa Weilerstein sit internationale gennembrud, da hun optrådte med Berliner Filharmonikerne og dirigenten Daniel Barenboim og kort efter var solist hos Los Angeles Filharmonikerne og Gustavo Dudamel.


PROGRAM 

Joseph Haydn:        Cellokoncerter 
Arnold Schönberg:  Verklärte Nacht

Tirsdag 4. september 2018 – Dronningesalen kl. 20

Medvirkende: TrondheimSolistene med Alisa Weilerstein