Peter Sloterdijk om Gud og sansen for mystik

Intellektuel superstjerne og debat-ivrig provokatør:

 

 

Peter Sloterdijk (1947) slog for alvor igennem med den omfangsrige Kritik af den kyniske fornuft (1983), som blev noget så sjældent som en filosofisk bestseller. Siden har den produktive og heftigt tænkende tyske filosof udgivet et væld af værker.

 

Senest er i år udkommet Nach Gott, der over 364 sider beskæftiger sig med tro, religiøsitet og modernitetskritik. Ifølge en anmeldelse af bogen af Steen Nepper Larsen i dagbladet Information ønsker Sloterdijk her at ’forsvare en sans for det mystiske’:
’Skåret ind til benet er det Sloterdijks opfattelse, at mystikerne giver os sjælen og håbet tilbage. (…) Det menneskelige intellekt og menneskehedens samlede forskningsindsats kan ikke komme til at vide alt om alting.’

 

I sine mange værker har Sloterdijk, som er en af de mest omdiskuterede og debat-ivrige nulevende filosoffer, på en stærkt personlig måde søgt at forbinde nutidig samfundsanalyse og - kritik med centralt filosofisk tankegods fra den græske kyniker Diogenes til nyere giganter som Hegel, Nietzsche, Wittgenstein og Heidegger.

 

Den tyske filosof og samfundskritiker er i Dronningesalen i samtale med den tyske forfatter, publicist og kulturhistoriker Manfred Osten. Samtalen foregår på tysk og opsummeres løbende på dansk af Steen Nepper Larsen, som er medlem af bestyrelsen for SOPHIA – tænketank for pædagogik og dannelse. Nepper Larsen har som anmelder desuden været tilknyttet Information, Dansk Pædagogisk Tidsskrift og Magasinet Filosofi og har anmeldt og skrevet om store dele af Sloterdijks forfatterskab.

 

Fotos kan downloades fra www.kb.dk/pressphoto

For yderligere information kontakt kulturproducent Lise Bach Hansen, 91 32 43 64, lbha@kb.dk.

 

Onsdag 15. november kl. 20

Dronningesalen

International Forfatterscene:

Peter Sloterdijk i samtale med Manfred Osten