TANKESTREGER

– Claus Seidel: 50 års bladtegning

TANKESTREGER er titlen på en udstilling af bladtegneren Claus Seidels arbejder gennem de sidste halvtreds år.

Claus Seidel debuterede med at dække premieren på teaterforestillingen ”Bal i den borgerlige” tilbage i 1966 og har siden beskæftiget sig med alle scenens genrer. Foruden skuespil er det ballet og opera, desuden er det jazz- og rockmusik, men også satire, reportage, portrætter, erotik og illustration af hele bøger.

 Eftersom det i Danmark ikke er tilladt at fotografere eller filme i retssale, er Claus Seidels tegninger fra byret, landsret og højesteret i forbindelse med spektakulære sager som Tamilsagen, PFA-sagen og Farumsagen blevet set af millioner gennem TV Avisen, uden at tegneren selv er blevet kendt. På samme måde er Claus Seidel med lune tegnede kommentarer til det politiske liv og danskernes hverdag i en årrække blevet set af titusinder i mandelgaven Svikmøllen.

 Også organisatorisk har Claus Seidel markeret sig. Fra 1978 i ledelsen af Foreningen Danske Bladtegnere, i tyve år frem til 2013 som formand. I 1995 tog han initiativ til Bladtegnermuseet, der i 2000 blev indviet på Det Kongelige Bibliotek af dronning Margrethe. Det er Det Kongelige Bibliotek, der fejrer Claus Seidel med den retrospektive udstilling, som viser såvel hans formåen som samler tegninger fra det sidste halve århundrede til et historisk tidsbillede.

 Udstillingen TANKESTREGER - CLAUS SEIDEL: 50 ÅRS BLADTEGNING er kurateret af Hannibal Munk og Jan Søttrup.

TANKESTREGER, Kirkebybroen og Bladtegnergangen i Den Sorte Diamant. 26. august til 8. november 2016. Gratis adgang. For yderligere information kontakt Hannibal Munk, hamu@kb.dk. Illustrationer kan downloades fra www.kb.dk/pressphoto