Koncert med Nicolai Munch-Hansens musik

Stjernehold af musikalske venner fejrer jazzpersonlighed

 

En særlig kreds af Nicolai Munch-Hansens nærmeste musikalske venner markerer med en særkoncert i Dronningesalen dén uforglemmelige musik og dét mesterlige spil, som den danske bassist efterlod med sin alt for tidlige død i februar 2017. Koncerten er del af Vinterjazz 2018.

 

Munch-Hansen var en fast bestanddel af det københavnske jazzmiljø, uanset om det var med grupper som Beautiful Day og Nicolai Munch-Hansen Sextet eller som sideman, hvor hans talent også var anerkendt uden for jazzens verden - f.eks. når han spillede med Tim Christensen, Jens Unmack, Kira Skov og mange andre. I 2011 blev Nicolai Munch-Hansen nomineret til Danish Music Awards for årets jazzudgivelse for soloalbummets Chronicles, og i 2012 var han nomineret til kritikerprisen Steppeulven som Årets Musiker.

Så sent som i efteråret 2016 udsendte han albummet Det Flimrende Lys Over Brabrand Sø, hvor musikken er skrevet af Munch-Hansen til tekster af digter Peter LaugesenDet Flimrende Lys Over Brabrand Sø er blevet rost til skyerne af anmelderne og blev også Årets Danske Jazzudgivelse 2017, den mest eftertragtede pris til Danish Music Awards Jazz.

På særkoncerten The Music of Nicolai Munch-Hansen spilles et repertoire fra hans egen sekstet, hvor Anders ’AC’ Christensen tager sig af bassen, samt sange fra Det Flimrende Lys Over Brabrand Sø, som bliver sunget af Kira Skov, Mette Lindberg, Anna Brønsted og Steen Jørgensen (Sort Sol) med et hold af dansk musiks fremmeste musikere plus den engelske Brian Eno-trommeslager Seb Rochford. hold, og Peter Laugesen læser selv sine tekster op.


Musikerne er:

Nicholai Munch-Hansen sekstet:
Ned Ferm, saxofon
Mads Hyhne, basun
Jakob Bro, guitar
Søren Kjærgaard, klaver
Anders Christensen, bas
Jakob Høyer, trommer

Det Flimrende Lys Over Brabrand Sø:
Kira Skov, sang
Anna Brønsted, sang 

Mette Lindberg, sang
Steen Jørgensen, sang 

Peter Laugesen, oplæsning
Adi Zukanovic, tangenter 
Oliver Hoiness, guitar 
Anders Christensen, kontrabas
Seb Rochford, trommer

 

Fotos kan downloades fra www.kb.dk/pressphoto

For yderligere information kontakt musikproducent Jesper Egelund Pedersen, 91 32 42 25 eller jepe@kb.dk.

 

Torsdag 22. februar kl. 20

Dronningesalen

The Music of Nicolai Munch-Hansen