Jazzensemble med klassisk stjernecellist

Saxofonisten Marius Neset møder cellisten Andreas Brantelid:

 

Saxofonisten Marius Neset har sans for det uventede, og det gør hans musik udfordrende og overraskende. Til koncert i Dronningesalen fremfører han sine egne kompositioner i samspil med én af Danmarks helt store klassiske musikere, cellisten Andreas Brantelid.

 

Både Neset og Brantelid spås en lysende karriere. Førstnævnte er inspireret af instrumentkollegaer som Wayne Shorter og Michael Brecker, men i høj grad også af komponister som f.eks. Igor Stravinskij. Nesets eget tonesprog er ligeså ekvilibristisk som det er lyrisk og svimlende smukt. Musikken til denne koncert er overvejende fra hans nye plade, Circle of Chimes, som den norske jazzjournalist Terje Mosnes i en anmeldelse udråbte til ’et mesterværk’.

 

Andreas Brantelid har for længst indtaget en førende plads blandt nordiske cellister, siden han i 2001 som kun 14-årig debuterede i Elgars cellokoncert og i 2008 af European Concert Hall Organization som Rising Star blev sendt på turné rundt til de store europæiske koncerthuse. Brantelid optræder i dag verden over med orkestre som London Philharmonic og Mahler Chamber Orchestra samt med solokoncerter i Carnegie Hall (New York) og Wigmore Hall (London).

 

Musikerne til koncerten er: Marius Neset, saxofoner, Andreas Brantelid, cello, Ingrid Neset, fløjte, Ivo Neame, klaver, Jim Hart, vibrafon og marimba, Michael Janisch, kontrabas samt Anton Eger, trommer.

 

Fotos kan downloades fra www.kb.dk/pressphoto

For yderligere information kontakt musikproducent Jesper Egelund Pedersen, jepe@kb.dk eller 91 32 42 25.

 

Onsdag 28. februar kl. 20

Dronningesalen

Vinterjazz:

Neset og Brantelid