Paneldebat om kunstnerbøger

- en genre i fremgang

 

En kunstnerbog er ikke en bog om kunst, men slet og ret en bog som kunst. Kunstnerbogen er et værk i sig selv og kan samtidig fungere som en formidling af en række udtryksformer som foto, tegning, grafik og tekst.

Udstillingen OPSLAG NEDSLAG – Dansk kunstnerbøger løber frem til 11. marts i Den Sorte Diamant, og store navne som Asger Jorn, Per Kirkeby, Sven Dalsgaard og Tal R er blandt bidragyderne.

Kunstnerbogen som genre har i øjeblikket meget medvind i form af udgivelser, festivaler og repræsentation på de traditionelle kunstmesser rundt om i verden, men succesen rejser også en række spørgsmål: Hvad kan kunstnerbogen egentlig? Og er den et svar på noget i fremtidens samtidskunstscene, som ikke allerede er der? Har kunstnerbogen stadigvæk et kritisk potentiale? Kommer kunstnerbogen nogensinde for alvor ind i varmen i det fine selskab med de andre kunstneriske udtryksformer i museernes samlinger? Og er det i overhovedet ønskværdigt?

I paneldebatten SAMTID FREMTID - om kunstnerbogens mulighedsrum søger et panel af kunstnere, kritikere, teoretikere, grafikere og trykkere svar på disse spørgsmål. Panelet består af:


Åse Eg, grafisk designer og bogtilrettelægger
Claus Carstensen, billedkunstner
Zven Balslev, billedkunstner
Merete Jankowski, leder af Overgaden
Maria Kjær Themsen, kunstkritiker ved Weekendavisen 
Michael Schäfer, indehaver af Schäfer Grafisk Værksted

Moderator: Thomas Hvid Kromann, forsker og kurator af OPSLAG NEDSLAG - Danske kunstnerbøger

Fotos kan downloades fra www.kb.dk/pressphoto

For yderligere information kontakt formidlingsproducent Lene Eklund-Jürgensen, 91 32 47 40, leek@kb.dk

Onsdag 22. februar kl. 19
Rotunden-01 (Udstillingslokalet for OPSLAG NEDSLAG – Danske kunstnerbøger)

Paneldebat: SAMTID FREMTID - om kunstnerbogens mulighedsrum