Mød en af verdens toneangivende økonomer

Ha-Joon Chang i samtale med Mogens Lykketoft

Kapitalismens 23 hemmeligheder

En af verdens toneangivende økonomer, sydkoreanske Ha-Joon Chang, er på International Forfatterscene i samtale med folketingsmedlem og tidligere finansminister Mogens Lykketoft om Changs opsigtsvækkende bog 23 ting man fortier om kapitalismen (med forord af Lykketoft).

Hvordan kan det være, at det store økonomiske kollaps i 2008 næsten kom bag på hele verden? Der er flere grunde hertil, men en af dem kan være, at vi tror på mange af de myter, vi hører. Så vidt vi ved, agerer den vestlige verden med større økonomisk kyndighed end den tredje verden. Og den teknologiske udvikling er vejen frem for os alle. Eller er det nu også rigtigt?

Ha-Joon Chang giver os 23 svar på kapitalistiske myter i sin seneste bog 23 ting man fortier om kapitalismen. Chang mener at give de sande svar på myterne og gennemgår blandt andet, om globalisering egentlig gør verden rigere, om vi overhovedet lever i en digitaliseret verden, og om de højst betalte chefer i sidste ende frembringer de bedste resultater. Bogen er indtil videre oversat til 35 sprog.

I en anmeldelse af bogen i avisen The Guardian skrev John Gray bl.a.:
”Chang er måske vores bedste kritiker af kapitalismen, men han er langt fra på nogen måde at være anti-kapitalistisk. Han anerkender manglerne i planøkonomi og beskriver med rette kapitalismen som "det værste økonomiske system, bortset fra alle de andre". Samtidig er han overbevist om, at kapitalismen kan reformeres til at forebygge de tilbagevendende kriser, som vi lige har oplevet en af. (…) For alle, der ønsker at forstå kapitalismen – ikke som økonomer eller politikere har skildret den, men som den rent faktisk fungerer – vil denne bog være uvurderlig.”

Chang er med årene blevet en af verdens mest toneangivende økonomer i traditionen fra John Kenneth Galbraith og Joseph Stiglitz og har modtaget flere priser for sin evne til at formidle svære økonomiske tankegange.

Ha-Joon Chang vil på International Forfatterscene være i samtale med Mogens Lykketoft, som har skrevet forordet til bogen. Mogens Lykketoft er tidligere udenrigs-, skatte- og finansminister og blev i 2015 valgt som formand for De Forenede Nationers generalforsamling – en formandspost, som han netop er vendt hjem fra til september.

Fotos kan downloades fra www.kb.dk/pressphoto

For yderligere information kontakt kulturproducent Lise Bach Hansen, 91 32 43 64, lbha@kb.dk.

 

Mandag 26. september kl. 20

Dronningesalen

International Forfatterscene:

Ha-Joon Chang (KR)

I samtale med Mogens Lykketoft