KLANG 2018 – Åbningskoncert:

Athelas Sinfonietta Copenhagen

 

En uropførelse, en klassiker og to markante


Det er efterhånden blevet en tradition, at Athelas Sinfonietta åbner KLANG Festival, og det gør ensemblet også i år med en stort anlagt åbningskoncert i Dronningesalen.

 Athelas Sinfonietta skyder festivalen i gang med en uropførelse, derefter to værker af markante komponister for at slutte af med en klassiker. Uropførelsen er et nyt værk af danske Morten Ladehoff, der før har ramt sit publikum med kantede og energiske kompositioner med en ikke helt uvæsentlig humoristisk side. 


Den brasilianske komponist Ricardo S. Eizirik har ladet sig inspirere af den tyske filminstruktør Fritz Lang og dennes epokegørende science fiction-film Metropolis. I filmen får Den Store Maskine pludselig dæmonisk karakter og bliver til Moloch, der modtager menneskeofre. Undervejs i Eiziriks værk citeres musikken fra den berømte film.


Sarah Nemtsovs musik er levende og klangligt fuld af flygtige figurer og sitrende væsner. Hun har komponeret, siden hun var barn og har en imponerende værkrække bag sig på trods af sine kun 37 år.

 Koncerten slutter af med en klassiker. Monadologie er titlen på en række værker af den østrigske komponist Bernhard Lang, der i sit arbejde er kendt for at blande mange genrer, bl.a. klassisk musik, jazz, rock, punk og elektronisk musik. Ordet Monadologie kommer fra filosoffen Leibniz, og den Anton, der hentydes til i titlen Monadologie XI ”for Anton”, er Anton Webern. Det er nemlig Anton Weberns Symfoni op. 21, der har været Langs fokuspunkt, selvom Weberns værk er meget kortere end Langs.PROGRAM

Morten Ladehoff: Nyt Værk (Uropførelse)
Ricardo S. Eizirik; Moloch machine, 1927 (in two parts)
Sarah Nemtsov: Luftmacumba / Rio
Bernhard Lang: Monadologie XI ”for Anton” – 2. Kammersymphonie
 
Tirsdag 29. maj 2018 – Dronningesalen kl. 20.00


Medvirkende:
Athelas Sinfonietta

Dirigent: Pierre-André Valade

 Billetsalg i Diamantinformationen (man-lør. 8-21) og på www.billetlugen.dk: Standard 120 kr. Diamantklub 90 kr. Studerende 70 kr. Traktement 240 kr.

Pressefotos kan downloades og bruges frit – fra www.kb.dk/pressphoto. Mere information hos: Musikproducent Jesper Egelund, jepe@kb.dk – tel: 91 32 42 25