Julian Prégardien synger Schuberts ikoniske Winterreise

Sangcyklus med DiamantEnsemblet

 

Oftest opføres Franz Schuberts ikoniske sangcyklus Winterreise (1827) i originaludgaven af to herrer i kjole og hvidt, men i denne version har den tyske, nutidige komponist Hans Zender taget klaverpartituret og komponeret en fortolkning til et udvidet DiamantEnsemble på i alt 24 medlemmer.


Det er den unge, tyske tenor Julian Prégardien, der synger Winterreise, skrevet mens Schubert var hårdt plaget af den syfilis, som i 1828 skulle blive hans død. Det er fortvivlelse, der præger dette mesterværk, og i Hans Zenders fortolkning bliver den endnu større, koldere og mørkere.

Det er historien om en ung mand, som efter at være blevet afvist af sin elskede vandrer i og omkring den landsby hun bor. Undervejs falmer han til en ikke-eksistens. Fødder knuser sneen, isen knaser, et posthorn lyder, hunde gør, og til sidst sætter lirekassemanden ind. Det er, som om den unge mand bliver ét med lirekassemanden og på en time er blevet gammel...

 

Julian Prégardien har bl.a. optrådt på festivaler som Rheingau Musik Festival og Mecklenburg-Vorpommern-festivalen og i sale som Concertgebouw i Amsterdam og Tonhalle i Zürich. Som oratorie-solist er han valgt af dirigenter som Kent Nagano og Philippe Herreweghe. I sæsonen 2016/17 har han optrådt på Grand Théâtre i Luxembourg med Hans Zenders fortolkning af Winterreise.

 

Program
Franz Schubert: Winterreise, D911 (1827) – en komponeret fortolkning af Hans Zender (1993)


Tirsdag 6. februar 2018 – Dronningesalen kl. 20.00


Medvirkende:
Julian Prégardien, tenor
DiamantEnsemblet
Studerende fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium

Max Artved, dirigent

 

Billetsalg i Diamantinformationen (man-lør. 8-21) og på www.billetlugen.dk: Standard 165 kr. Diamantklub 125 kr. Studerende 90 kr.
Pressefotos kan downloades og bruges frit – fra www.kb.dk/pressphoto. Mere information hos: Musikproducent Jesper Egelund, jepe@kb.dk – tel: 91 32 42 25