Jazzfest i Den Sorte Diamant!

Den Sorte Diamants jazzfestival program 2017 har fokus på legendariske navne som Ella Fitzgerald og Lee Konitz, men også på yngre, som Jakob Bro, der i det seneste årti har lyst klart på den danske jazzhimmel

 

Lee Konitz 12.7. kl. 20.00


Indspilningen af Miles Davis’ Birth of the Cool (1949-50) står som en milepæl i jazzens historie. Besætningen dengang var en nonet, og eneste nulevende medlem af nonetten er aftenens snart 90-årige saxofonist, Lee Konitz. Konitz slog igennem med altsaxofon som sit hovedinstrument i 1940’erne, hvilket var lidt af en bedrift, taget i betragtning af, at Charlie Parker blev betragtet som tidens altoverskyggende saxofonist, så at tale om en levende legende er passende. På trods af sin høje alder er Lee Konitz stadig på farten, bl.a. i en duo med den unge amerikanske pianist Dan Tepfer. For øvrigt et samarbejde, der i 2011 resulterede i dokumentarfilmen All the Things You Are. De vil præsentere en bred vifte af Konitz’ repertoire, der hovedsaligt består af fortolkninger af jazzstandards.  


Ella 100 år 13.7. kl. 20.00


Ella Fitzgerald ville være fyldt 100 år i 2017. Hendes rene klang, overlegne frasering, diktion og intonation, og hendes ’instrumentlignende’ improvisation gjorde, at hun blev kaldt First Lady of Song, Queen of Jazz and Lady Ella.
Fejringen er lagt i hænderne på britiske Claire Martin, der, ud over at være en af Europas førende jazzsangerinder, er adlet og modtager af den prestigefulde BBC Jazz Award ikke mindre end  syv gange. Det handler om klassikere og evergreens, som vi kender fra Ella Fitzgeralds repertoire. Hun får selskab af en stærkt sammenspillet trio med den engelske pianist Gareth Williams bag flygelet og to af Danmarks mest efterspurgte musikere: bassisten Morten Ramsbøl og trommeslageren Kristian Leth.

  

Jakob Bro/ Andrew Cyrille/ Mark Turner m.fl. 14.7. kl. 20.00


Den ombejlede og internationalt anerkendte danske guitarist, Jakob Bro slutter årets jazzfestival på Diamanten af i en dansk-amerikansk jazzsyntese med Andrew Cyrille, Mark Turner, Anders Mathiasen, Adi Zukanovic og Mads Emil Nielsen.
Fra New York kommer den legendariske trommeslager, Andrew Cyrille, der har forfinet og fornyet jazzens rytmiske syntaks igennem årtier, og tenor-saxofonisten, Mark Turner, der er internationalt hyldet for sin post-bop stil, sit improvisatoriske udtryk og innovative tilgang til kompositioner.
Fra den danske scene; Anders Mathiasen, der med sin akustiske guitar især har erobret nyt terræn inden for sangskrivertraditionen og skubbet grænser inden for såkaldte lydlandskaber, samt det dansk-bosniske multitalent Adi Zukanovic på keyboard, der i disse år især har gjort sig bemærket som både pianist, arrangør og improvisator. Endelig vil den elektroniske musiker, komponist og trommeslager Mads Emil Nielsen akkompagnere hele ensemblet på lap-top.

Onsdag 12. juli 2017 kl. 20:00 Lee Konitz/Dan Tepfer
Lee Konitz – saxofon · Dan Tepfer _ klaver

Torsdag 13. juli 2017 kl. 20:00 Claire Martin: "Celebrating Ella"
Claire Martin - vokal  · Gareth Williams – klaver · Morten Ramsbøl - bas
Kristian Leth - trummer

Fredag 14. juli 2017 kl. 20:00 Jakob Bro/ Andrew Cyrille/ Mark Turner m.fl.
Andrew Cyrille, trommer · Mark Turner, saxofon
Anders Mathiasen, akustisk guitar · Adi Zukanovic, keyboards
Mads Emil Nielsen, lap-top · Jakob Bro, guitar og komposition

Billetsalg i Diamantinformationen (man-lør 8-21) og på www.billetlugen.dk: Standard 165 kr. Diamantklub 125 kr. Studerende 90 kr
Pressefotos kan downloades og bruges frit – fra www.kb.dk/pressphoto.
Mere information hos: Musikproducent Jesper Egelund, jepe@kb.dk – tel: 91 32 42 25