Marina Abramović solo på scenen

Et liv med ekstrem og risikabel kunst:

 

At gå gennem mure hedder den selvbiografi, som den verdenskendte performancekunstner Marina Abramović netop har udsendt herhjemme, og som hun i en særlig udgave af International Forfatterscene vil fortælle om i Den Sorte Diamant – solo på scenen.

Arrangementet er udsolgt.

 

Abramović er uddannet fra kunstakademiet i Beograd og har siden 1970’erne arbejdet med performance som sin kunstneriske praksis. Hun er kendt for sine risikable og ekstreme værker, der fokuserer på mødet mellem publikum og kunst. På ofte grænseoverskridende vis inddrager hun f.eks. både sin egen krop og sit publikum, som det ses i værkerne Rhythm 0, Rhythm 10, The Lovers, Balkan Baroque og The Artist Is Present – hvoraf sidstnævnte i 2010 blev set af over 850.000 besøgende på MoMA i New York.

 

Udstilling

Det Kgl. Bibliotek viser fra den 21. juni et helt nyt værk af Marina Abramović, udstillingen Abramović Method for Treasures, der er skabt specielt til bibliotekets skatteudstilling i Den Sorte Diamant.

 

Pressemøde

I forbindelse med åbningen af udstillingen inviteres til et helt særligt pressemøde, kurateret af Marina Abramović selv. Pressemødet indebærer blandt andet en enestående mulighed for at prøve den nye metode under kunstnerens personlige vejledning. Pressemødet finder sted den 20. juni kl. 11, varer cirka 1,5 time og har et begrænset antal pladser.
Henvendelse vedr. pressemødet: kontakt pr-medarbejder Anders Rou Jensen, arje@kb.dk eller 91 32 45 00 eller Jytte Kjærgaard 91 32 48 76 jkp@kb.dk

 

 

Marina Abramović i Danmark
Totalinstallationen på Det Kgl. Bibliotek vises samtidig med Louisianas store retrospektive udstilling Marina Abramović – The Cleaner

 

Fotos kan downloades fra www.kb.dk/pressphoto

For yderligere information kontakt kulturproducent Lise Bach Hansen, 91 32 43 64, lbha@kb.dk.

 

 

 

 

 

Onsdag den 21. juni kl. 20

Dronningesalen

International Forfatterscene:

Marina Abramović