Herbjørg Wassmo fortsætter historien om Dina

Kærlighed, moderskab og arbejdsliv:

 

 

 

Herbjørg Wassmo besøger International Forfatterscene i forbindelse med udgivelsen af Den som ser – en selvstændig efterfølger til den højt skattede Dina-trilogi: Dinas bog (1989), Lykkens søn (1992) og Karnas arv (1997).

 

Den som ser er en voluminøs og episk beretning om Dina og hendes slægt. Romanen handler om skyld, genforening og tilgivelse - og er videreførelsen af historien om Dina Grønelv og hendes efterkommere.

I en anmeldelse i Weekendavisen af Den som ser konkluderer Birte Weiss:
'Den nye bog er både sprogligt og kompositorisk på højde med den del af forfatterskabet, der i 1987 indbragte Herbjørg Wassmo Nordisk Råds Litteraturpris.'

 

Wassmos forfatterskab har som helhed altid drejet sig om de største temaer i menneskelivet, og det er samtidig udsprunget af en tid, hvor en ivrig, men uerfaren generation af kvinder kastede sig ud i en ny kamp for frihed og selvstændighed – i både kærligheds- og arbejdsliv. Og med især romanen Disse øjeblikke fra 2014 skrev Wassmo tydeligvis på et selvbiografisk stof, som bl.a. bestod af incest. Hermed placerede hun sig også i en eksklusiv kreds af kvindelige norske forfattere, som har skabt litteratur om tabubelagte emner, Camilla Collet, Amalie Skram og Sigrid Undset (samt dette års opsigtsvækkende norske debutant, Vigdis Hjorth).

 
Herbjørg Wassmo har bl.a. modtaget Kritikerprisen, 1981. Bokhandlerprisen, 1983. Nordisk Råds Litteraturpris, 1987 og Amalie Skram-prisen, 1997.


Den norske forfatter vil være i samtale med den danske forfatter Kristina Stoltz, som har udgivet 10 bøger, der spænder over romaner, digte, børnebøger og noveller. Ud over sit virke som forfatter er Kristina Stoltz bestyrelsesmedlem i Georg Brandes Selskabet og tidligere vicepræsident i dansk PEN.

 

 

Fotos kan downloades fra www.kb.dk/pressphoto

For yderligere information kontakt kulturproducent Lise Bach Hansen, 91 32 43 64, lbha@kb.dk.

 

Torsdag 7. december kl. 20
Dronningesalen

International Forfatterscene:

Herbjørg Wassmo i samtale med Kristina Stoltz