Højholts Gitte-monologer på nettet


Per Højholt startede i 1970'erne en række oplæsningsshows, der skulle illustrere og supplere det mere eksklusive forfatterskab. Disse Shows kulminerede i 80'erne, hvor Højholt turnerede landet rundt med sine Gitte-monologer, der gav ham et folkeligt gennembrud. En hidtil ukendt optagelse af Højholt og Gitte af en times varighed er netop gjort tilgængelig på Det Kongelige Biblioteks Højholt-site. Optagelsen, der er fra 1983, viser Højholt i forrygende form med indskudte bemærkninger til de kendte monologer.
Endvidere er filmen "Dette tab afsted jeg rejser i" lagt på nettet. Filmen, der er fra 1982, viser et eksempel på Højholts samarbejde med andre kunstnere, her filminstruktøren Lone Alstrup og lydmanden Hans Mathiesen.
Foto af Højholt kan downloades fra www.kb.dk Klik: Nyheder/Presse/Pressebilleder 
 
 
 

Stor bevilling: Fra Jens Vejmand til violinkoncerter

 En bevilling på mere end 2,5 mio. kr. er bevilget af Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens Legat til Carl Nielsen Brevudgaven. Beløbet på i alt 2.510.362 kr. dækker udgavens støttebehov i hele 2007 og 2008 og betyder, at første halvdel af den samlede brevudgave - 5 bind ud af 10 - er sikret. Bind 3, der omhandler perioden fra 1906-10, hvor både Du danske Mand og Jens Vejmand blev landeplager og gjorde den finkulturelle komponist kendt i alle dele af det danske samfund, er netop udkommet. Bind 4 og 5 gøres færdige i 2008. Carl Nielsen Brevudgaven, som er domicileret på Det Kongelige Bibliotek med  John Fellow som redaktør, finansieres fuldt af fonde.