Det Kgl. Bibliotek i børnehøjde

Historie og kulturarv gjort nærværende og underholdende

 


Det Kgl. Bibliotek er et hus af viden med højt til loftet og dybe rødder. Her findes utrolige samlinger, og de er ikke kun for voksne.

I den kommende vinterferie indledes et nyt initiativ fra Det Kgl. Bibliotek med det formål at formidle historie i børnehøjde. D. 16. og 17. februar afholder vi børneeventen Fantastiske fabeldyr og forunderlige væsner. Inden for dette nye satsningsområder står børn og unge nemlig i centrum, både når de er i skole og når de har fri. Bibliotekets målsætning er at gøre historie og kulturarv nærværende, vedkommende og ikke mindst underholdende for disse aldersgrupper.

 

Biblioteket vil specielt tilbyde børneevents, hvor der arbejdes med musik og skabes familiekoncerter, og børn får mulighed for at komponere deres egen musik. Derudover byder vi på events i vores udstillinger med kreativt værksted, skattejagter, oplæsning og meget andet.   


Vicedirektør Pernille Drost siger om fremstødet:
”Vi vil gerne vise den farverige kulturarv, som findes i Det Kgl. Biblioteks samlinger og etablere Den Sorte Diamant som et sted, hvor børn og deres familier kan have det sjovt og samtidigt se en masse kulturhistorie. I hverdagene er Den Sorte Diamant et sted mest for de voksne, men i ferierne er det tid til børnene og muligheden for at larme ligeså tosset vi vil”.

 

Historie for sjov

To dage i vinterferien vil børn og deres voksne få mulighed for at udforske bibliotekets gamle læsesal, der emmer af Harry Potter’sk mystik. Fra bibliotekets magasiner er gamle håndskrifter fra middelalderen fundet frem, og salen er fyldt med farlige, flotte og sjove fabeldyr og væsner. Børn i alderen 6-12 år inviteres til at opleve lokalet og give deres egen kreative fortolkning af det gamle historiske materiale.


Børnene kan bl.a.:

- gå på skattejagt mellem reolerne og finde hoved og hale til fabeldyr.

- lave deres egen bog med havfruer, drager og andre væsner.

- være med til at bygge en 15 meter lang bogorm.


Formålet er at præsenterer børnene for et stykke kulturhistorie på en sjov og engagerende måde. Gennem leg og kreativitet forsøger biblioteket at inddrage børnene og få dem til at reflektere over noget af det materiale, som Det Kgl. Bibliotek har i sine samlinger.

 

Fotos kan downloades fra www.kb.dk/pressphoto

For yderligere information kontakt formidlingsproducent Lene Eklund-Jürgensen: leek.kb.dk eller 91 32 47 40.

 

Fredag 16. og lørdag 17. februar kl 10-16

Læsesal Nord

Fantastiske fabeldyr og forunderlige væsner