DiamantEnsemblet spiller sin sidste koncert

- nye musikalske spor og linjer i Den Sorte Diamant

 

 

DiamantEnsemblet spiller sin sidste koncert den 1. maj - 14 år efter ensemblets debut i Dronningesalen. DiamantEnsemblet blev skabt med kunstnerisk leder Max Artved som initiativtager og med Det Kgl. Bibliotek som organisatorisk grundlag i et unikt samarbejde mellem en privat sponsor, tre centrale danske fonde og et mediepartnerskab. Oprindelig var DiamantEnsemblet – fem blæsere og fem strygere – tænkt som et 3-årigt projekt.

 

Det Kgl. Bibliotek ønsker at videreudvikle og skabe nye spor og linjer i musikprogrammet i Den Sorte Diamant og har derfor et ønske om større fleksibilitet i program- og repertoirelægning. I det sammenhæng har Det Kgl. Bibliotek besluttet at afslutte samarbejdet om og med DiamantEnsemblet med udgangen af indeværende sæson. Denne beslutning er taget i samarbejde med DiamantEnsemblets kunstneriske leder Max Artved.

 

Siden åbningen af Den Sorte Diamant i 1999 har der været en bred vifte af kulturarrangementer herunder et stort musikprogram i Dronningesalen – en af Danmarks bedste kammermusiksale. I de seneste 14 år har det klassiske program været stærk tegnet af ikke mindst KB’s DiamantEnsemble – skabt i et unikt samarbejde mellem Siemens Danmark som sponsor, tre af de centrale danske fonde, DR P2 som mediepartner, Det Kgl. Bibliotek som organisatorisk platform og med oboisten Max Artved som initiativtager og utrættelig drivkraft. Og ikke at forglemme: Ni musikere, hvor flere har været med helt fra starten.

 

Kammermusik, klassisk musik og jazz vil fortsat stå centralt i koncertprogrammet i Den Sorte Diamant. Fremover vil der også være fokus på tekstbaseret musik som singer-songwriters, jazz & poetry, revy, dansktop m.v., hvor Det Kgl. Bibliotek har en enestående mulighed for ikke blot at opføre sangene, men ved hjælp fra bibliotekets samlinger og den viden, der knytter sig til dem, bygge koncertprojekter op som en slags dokumentar i billede, lyd og film af en kunstner eller en stilart. Der skal også arbejdes med at udvikle koncerter med afsæt i et udstillings- eller foredragstemaer. Med disse tiltag ønsker Det Kgl. Bibliotek at nå ud til et større publikum.

 

Der er et vist vemod knyttet til beslutningen om at afslutte samarbejdet med DiamantEnsemblet efter store koncertoplevelser  i  Dronningesalen som rent kammerensemble eller sammen med stjernesolister som f.eks. Leif Ove Andsnes og Nikolaj Znaider til samarbejdet med centrale danske kunstnere samt unge talenter. I de seneste år realiseret i samarbejde med Det Kgl. Danske Musikkonservatorium takket været Max Artveds position som professor samme sted.

 

Det Kgl. Bibliotek ønsker at takke Siemens Danmark, Beckett-Fonden, Knud Højgaards Fond, Oticon Fonden og DR for samarbejdet og vedvarende opbakning til DiamantEnsemblets virke.

 

Ensemblets sidste koncert i Dronningesalen bliver tirsdag den 1. maj

2018, hvor Trio con Brio er gæster.

 

 

Fakta:

DiamantEnsemblet - Det Kgl. Biblioteks eget ensemble havde sin første koncert 18. maj 2004 i Den Sorte Diamants Dronningesal. Ensemblet ledes af oboist og professor Max Artved og består af fem blæsere og fem strygere, der til daglig har nøgle-positioner i bl.a. DR Symfoniorkestret, Det Kongelige Kapel, Copenhagen Phil og Det Norske Kammerorkester. Siden ensemblet begyndelse har en lang række internationale solister gæstet ensemblet.

 

DiamantEnsemblets musikere: Anna Dina Schick Bjørn-Larsen, fløjte. Max Artved, obo. Søren Elbo, klarinet. Audun Halvorsen, fagot. Henning Hansen, horn. Erik Heide, 1. violin. Christian Ellegaard, 2. violin. Katrine Bundgaard, bratsch. Øystein Sonstad, cello. Katrine Øigaard, kontrabas.