DiamantEnsemblet & Trio con Brio

SIDSTE KONCERT MED DIAMANTENSEMBLET

 

 

Efter 14 års kammermusikalsk samarbejde mellem 10 musikere har Det Kgl. Bibliotek valgt at afslutte en æra med DiamantEnsemblet. Det er blevet til mange mindeværdige stunder gennem årene både som rent kammerensemble og med internationale solister som Leif Ove Andsnes, Bo Skovhus, Vilde Frang og i denne sæson violinisten Isabelle van Keulen og tenoren Julian Prégardien. Det centrale kammermusikrepertoire har udgjort størstedelen af programmerne, men der har også været afstikkere til andre genrer og ind imellem også plads til værker fra orkesterverden.

Publikum har leveret solid opbakning hele vejen, ligesom tre fonde, DR og sponsoren Siemens har været solide støtter for ensemblets liv og kunstneriske flyvehøjde. Sidst, men vigtigst: Det Kgl. Bibliotek takker ensemblets musikere og kunstneriske leder Max Artved for højt kunstnerisk niveau, vedholdende spilleglæde og stort engagement. Uden dem havde det der var tænkt som et tre-årigt projekt ikke varet ved i 14 år!

 

Trio con Brio er en skattet gæst i Den Sorte Diamant, og et klingende møde mellem Diamantens husensemble og trioen fandt senest sted i 2007. Trioen blev valgt til at medvirke i afslutningskoncerten i indeværende sæson med DiamantEnsemblet, før beslutningen om at lukke ensemblet blev taget.

Trio con Brio består af tre centrale personer i dansk musikliv: Pianisten Jens Elvekjær, violinisten Soo-Jin Hong cellisten Soo-Kyung Hong. Det høje musikalske niveau, der kendetegner Trio con Brio, har resulteret i væsentlige priser som Kalichstein-Laredo-Robinson International Trio Award (USA), ARD-prisen i München og P2 kunstnerprisen herhjemme.

Trioen har en omfattende turnévirksomhed og fremhæves for dens unikke klang og homogene fortolkninger.

 

Programmet: Aftenen åbner med Haydns klavertrio i e-mol, dramatisk og livlig musik, som var det starten på en barokopera, for at slutte i E-dur i en festlig og let finale. Inden pausen fremfører Trio con Brios pianist, Jens Elvekjær, sammen med DiamantEnsemblets fem blæsere  Poulencs sekstet fra 1931-32, ligeledes en livlig sag med toner, hvor man tydeligt hører indflydelse fra jazz og Offenbachs operetter – indimellem fremstår musikken helt frivilligt komisk.
Peter Tjajkovskijs Souvenir de Florence fra 1890 er skrevet under et ophold i Italien, men Tjajkovskij shoppede ikke italiensk. Det er stadig indflydelsen fra hjemlandet Rusland, der står stærkest i musikken, hvor DiamantEnsemblets strygere forenes med Trio con Brios.

 

 

Program
Josef Haydn: Klavertrio nr. 25 i e-mol, Hob. XV:12 (1788)
for klaver, violin og cello
Francis Poulenc: Sekstet, FP100 (1931/32) for blæserkvintet og klaver
Peter Tjajkovskij: Souvenir de Florence (1890) strygesekstet for to violiner, to bratscher og to celloer

 


Tirsdag 1. maj 2018 – Dronningesalen kl. 20.00


Medvirkende:
Trio con Brio og
DiamantEnsemblet

Billetsalg i Diamantinformationen (man-lør. 8-21) og på www.billetlugen.dk: Standard 210 kr. Diamantklub 150 kr. Studerende 100 kr. OBS UDSOLGT! – Der er dig stadig pressebilletter til rådighed.
Pressefotos kan downloades og bruges frit – fra www.kb.dk/pressphoto. Mere information hos: Musikproducent Jesper Egelund, jepe@kb.dk – tel: 91 32 42 25