Strygekvartet spiller Debussy og Beethoven

Kammermusik på legendariske Stradivarius-instrumenter:

 

Cremona_Foto_Nikolaj_Lund
For den italienske strygekvartet Quartetto di Cremona blev 2017 et særligt år, hvor cd-udgivelsen af Beethovens samlede strygekvartetter blev færdiggjort. Samtidig overtog kvartetten i september sidste år fire legendariske Stradivarius-instrumenter, udlånt af den japanske Nippon Music Foundation. Instrumenterne udgør en unik kvartet i sig selv og bærer navnet Paganini-kvartetten efter den italienske violin-virtuos, der i 1800-tallet for første gang samlede de fire klenodier.


Aftenens program er af Quartetto de Cremona sat sammen i anledning af 100-året for Claude Debussys død, men naturligvis skal publikum ikke snydes for prøver på den brillante præstation, kvartetten har udført med Beethovens musik. Derfor vil man på koncerten kunne høre Debussys strygekvartet, Beethovens opus 132 samt operakomponisten Giacomo Puccinis kvartet, I Crisantemi.


Siden Cremona-kvartetten blev dannet i år 2000, har den etableret sig som en af Europas toneangivende på sit område. Festivaler og koncerthuse i Amerika, Asien og Europa har haft besøg af gruppen, og radio- og tv-stationer i lige så mange lande har præsenteret dens repertoire, som spænder fra tidlige Haydn-kvartetter til den allernyeste musik. 

 

Quartetto di Cremona

Cristiano Gualco, violin, Stradivarius 1727, ’Paganini’
Paolo Andreoli, violin, Stradivarius 1680, ’Paganini’
Simone Gramaglia, bratsch, Stradivarius 1731, ’Paganini’
Giovanni Scaglione, cello, Stradivarius 1736, ’Paganini’

 

 

Fotos kan downloades fra www.kb.dk/pressphoto

For yderligere information kontakt musikproducent Jesper Egelund Pedersen, jepe@kb.dk eller 91 32 42 25.

 

Tirsdag 13. marts kl. 20

Dronningesalen

Quartetto di Cremona