Communication

For femte år i træk præsenterer Museet for Dansk Bladtegning årets Niels Bugge Cartoon Award.

 

Communication

 

For femte år i træk præsenterer Museet for Dansk Bladtegning årets Niels Bugge Cartoon Award

 

 

Toppen og Bolden laae i Skuffe sammen mellem andet Legetøi, og saa sagde Toppen til Bolden: “Skulle vi ikke være Kjærestefolk, siden vi dog ligge i Skuffe sammen;”

men Bolden, der var syet af Saffian og bildte sig ligesaa meget ind, som en fiin Frøken, vilde ikke svare paa saadant noget….

 

Sådan indleder Danmarks store eventyrdigter sit mageløse eventyr Kjærestefolkene - skrevet i 1843 af den da 38 årige ungkarl.

 

H.C. Andersens mange vidunderlige eventyr handler alle om - det at være menneske - og være det sammen med andre!

Ordet kommunikation kendte Andersen vel næppe trods det, at hans virke netop var at kommunikere og mene!

 

Han kunne heller ikke vide, at Niels Bugge Cartoon Awards højtærede jury ved simpel samtale og samvær ville vælge begrebet kommunikation som tema for dette års danskskabte, internationale Niels Bugge Cartoon Award med hjemsted på kanten af Hald Sø ved Viborg.

 

Satirebladtegnere fra den ganske verden blev inviteret til at tegne over dette tema - og langt over 1200 tegninger er blevet skabt af tegnere fra mere end 75 lande - og sendt til Viborg, hvor juryens internationale medlemmer har valgt de 100 bedste ud og heraf præmieret deres tre favoritter.

Disse 100 skøre, skønne og satiriske værker er hængt op på Niels Bugges Kro og Hotel, hvor de vil være at beskue resten af året.

 

Museet for Dansk Bladtegning på Det Kgl. Bibliotek præsenterer her på Bladtegnergangen et lille, men udsøgt udvalg af de mange bladtegneres bud på og tolkninger af begrebet - kommunikation!

 

Deres eget redskab i deres eget daglige virke over den ganske klode - på tværs af forskelligartede traditioner, kulturer og religioner!

 

  

i

Den sorte Diamant

Det Kgl. Bibliotek

 

30. maj - 29. september 2017

 

Claus Seidel

Museet for Dansk Bladtegning

maj 2017