Julekoncert: Camerata Øresund


Camerata Øresund spiller og synger julen ind med jule-highlights og barokmusik fra Det Kgl. Biblioteks samlinger – og slutter af med fællessang

For andet år i træk er det Camerata Øresund, der i samarbejde med Det Kgl. Bibliotek står for Den Sorte Diamants julekoncert. Denne gang vil ensemblet bl.a. spille barokmusik fundet frem i Det Kgl. Biblioteks musiksamling i samarbejde med bibliotekets forskere og ensemblets kunstneriske leder og koncertmester, Peter Spisšký.

 

Valget faldt på Telemanns Overture i C-dur (1723), som er fundet i Kammerherre Gieddes nodesamling. Selve komponistens original er aldrig fundet, men denne version er sandsynligvis kopieret i hånden og samtidig tilpasset datidens Kongelige Kapel og med små særtræk i den danske version.

 

I øvrigt spilles der highlights fra barokkens julemusik, som f.eks. arier fra Händels Messias og uddrag fra Bachs Juleoratorier. Koncerten slutter af med fælles afsyngning af julesange med Camerata Øresunds sangere og orkester.

 

Alt dette kan skylles ned med et dejligt glas gløgg i husets caféområde.

 

Camerata Øresund består af unge dygtige instrumentalister og sangere fra både Danmark og Sverige og er således en samlende enhed i Øresundsregionen. Siden grundlæggelsen i 2010 har ensemblet formået at vokse sig til et af de mest synlige barokmusik-ensembler i Danmark – i høj grad på grund af deres nytænkende og innovative tilgang til den klassiske musik.

 

Med sin dynamiske og levende spillestil puster Camerata Øresund nyt liv i det barokke repertoire og er på den måde med til at udfordre gængse normer inden for klassisk musik og flytte barrierer mellem musikere og publikum. Orkestret henvender sig derfor især til den yngre generation af koncertgængere, som søger inspiration og oplevelser på tværs af musikgenrer.

 

Camerata Øresund har som et af sine hovedformål at opdage morgendagens baroksolister og tilbyde dem en platform og et afsæt til videre spring i deres karriere. Camerata Øresund har tidligere kunnet præsentere bl.a. sopranen Eline Soelmark og mezzosopran Francine Vis.

Lørdag 9. december 2017 – Dronningesalen kl. 16:00


Medvirkende:

Camerata Øresund

Billetsalg i Diamantinformationen (man-lør. 8-21) og på www.billetlugen.dk: Standard 165 kr. Diamantklub 120 kr. Studerende 90 kr.
Pressefotos kan downloades og bruges frit – fra www.kb.dk/pressphoto.
Mere information hos: Musikproducent Jesper Egelund, jepe@kb.dk – tel: 91 32 42 25