Det bevægende budskab

Hyldest til det håndskrevne brev med oplæsning og musik:

 

Det håndskrevne, personlige brev på papir er ved at være fortid. I oplæsning, sang og musik genopliver sangeren Marie Key, journalisten Herbert Pundik, forfatteren Claus Høxbroe samt skuespillerne Lotte Andersen og Ellen Hillingsø den unikke følelse: at modtage et brevs bevægende budskab.

 

Oplev hjerteskærende, smukke, sjove, rørende, forfærdende og dybt personlige og historiske breve læst op af den, som skrev, modtog, blev oplyst eller inspireret af det. Undervejs synger og spiller Marie Key, bl.a. sin sang Brevet.

 

Marie Key udsendte sit første soloalbum, I byen igen, i 2011. Siden er fulgt De her dage (2012) og Tænker du vi danser (2015), som begge nåede en førsteplads på de danske salgslister. Et nyt album, indspillet i New York med producer Rasmus Bille Bähncke, udkommer i begyndelsen af 2018. I juni i år udsendte Key to sange, Bruge dig og Giganter, og den 27. oktober udsendtes singlen Regn som en forløber for det kommende album. 

Lotte Andersen er skuespiller, sanger, filminstruktør og manuskriptforfatter. Debuterede på Dr. Dantes teater i Allerød i 1983 i musicalen Sort Hvid og var engageret i teaterensemblet frem til 2002. Debuterede på film i Ole Bornedals Nattevagten fra 1994. Af andre film kan nævnes Okay, Solkongen, Oh Happy Day og Undskyld jeg forstyrrer. Har desuden medvirket i bl.a. tv-serierne EdderkoppenKrønikenForbrydelsen 2 og 3 og Rita og Broen 2.

Ellen Hillingsø fik sit folkelige gennembrud i tv-serien Charlot og Charlotte (1996). Hun blev uddannet fra Aarhus Teaterskole i 1994 og har siden da haft en alsidig karriere. Hun debuterede på film i Krystalbarnet (1996) og har siden bl.a. medvirket i Mifunes sidste sangOpbrud og Player. Hun har haft roller i tv-serier som Nikolaj og JulieLivvagterne og Broen og desuden lavet teater, radio, tegnefilm, lydbøger, reklamer og oplæsning.

Claus Høxbroe debuterede i 2006 med digtsamlingen Hylet fra gaden. Forfatterskabet består af over 20 officielle udgivelser og indeholder både digtsamlinger og spoken word-album. Høxbroe har leveret langt over 2.000 oplæsninger i Danmark, Norge, Sverige, Finland, Færøerne, England, Tyskland og Estland. Høxbroe har modtaget Publikumsprisen på Poesiens Dag 2005 og Dan Turèll Prisen i 2011. Han er aktuel med digtsamlingen Danmark, samt spoken word-albummet Køligst af alle katte.

Herbert Pundik arbejdede som journalist og korrespondent for dagbladet Information og DR, inden han i 1965 kom til Politiken. Her var han chefredaktør 1971-93. Pundik har modtaget talrige priser og hædersbevisninger og fortalt om sit liv i to bind erindringer, Det er ikke nok at overleve (Gyldendal 2005) og Du kan, hvis du tør (2006). Et udvalg af hans talløse artikler er udgivet under titlen Pundik. Udvalgte artikler fra 1946 til i dag (Politiken 2007). Han har formidlet sit enestående kendskab til Mellemøsten som rejsefører og skrevet flere (turist)guider til Israel og Jerusalem.

 

Fotos kan downloades fra www.kb.dk/pressphoto

For yderligere information kontakt kulturproducent Lise Bach Hansen, 91 32 43 64, lbha@kb.dk.

 

Mandag 4. december kl. 19

Dronningesalen:

Brevet

Herbert Pundik, Claus Høxbroe, Lotte Andersen, Ellen Hillingsø og Marie Key (sang og musik).