Arundhati Roy (IN)

International Forfatterscene

Jensen-Roy.SplitFoto: Isak Hoffmeyer/Mayank Austen Soofi

Arundhati Roy i samtale med Carsten Jensen i Den Sorte Diamant:

Politisk aktivisme og globale udfordringer 

Indiske Arundhati Roy slog for alvor sit navn fast i internationale litterære cirkler, da hun i 1997 udgav sin debutroman De små tings Gud. Bogen blev en verdensomspændende bestseller og vandt samme år den prestigefyldte Booker-prisen.

Siden debutromanen har Arundhati Roy dog mest gjort sig bemærket som politisk aktivist, og hendes litterære værker har for det meste bestået af politiske skrifter i form af artikler og essays, mange af dem omhandlende Indiens problemer i den globale kapitalismes tidsalder.

Men hun har i mellemtiden også, ifølge et interview i The Guardian, ’lavet dokumentarfilm, protesteret mod korruption i det indiske regeringsapparat, imod hinduistisk nationalisme, imod miljøforringelser og ulighed, ligesom hun har ført kampagner for kashmirisk uafhængighed, maoistiske oprørere, oprindelige folks ret til at eje deres jorde - et omfattende engagement, der skaffede hende optagelse på nyhedsmagasinet Times liste over verdens 100 mest indflydelsesrige meningsmagere.’ 

I 2017 vendte Roy tilbage til den litterære scene med udgivelsen af sin anden roman, Ministeriet for den ypperste lykke, som favner hele Indiens nyere historie. Romanen handler om det moderne Indiens tilblivelse og de medfølgende menneskelige omkostninger. Den berører politisk betændte emner som kastesystem, nationalisme, fundamentalisme, krig og kønspolitik.

Når Arundhati Roy gæster Dronningesalen i Den Sorte Diamant d. 31. maj, vil hun blandt andet tale om sin politiske aktivisme og de omfattende globale udfordringer i det 21. århundrede.

Arundhati Roy vil på scenen i Dronningesalen være i samtale med den danske forfatter og debattør Carsten Jensen (f. 1952). 

Foto kan downloades fra www.kb.dk/pressphoto

For yderligere information kontakt kulturproducent Lise Bach Hansen, 91 32 43 64, lbha@kb.dk. 

Torsdag 31. maj kl. 20

Dronningesalen

International Forfatterscene:

Arundhati Roy (IN) i samtale med Carsten Jensen