Marina Abramović læser hele sin selvbiografi op

15 timer lang lytte-oplevelse:

 

Udstillingen Abramović Method for Treasures på Det Kgl. Bibliotek, Den Sorte Diamant løber de næste tre år. Sideløbende hermed vil Marina Abramović kuratere en række arrangementer, der er forbundet med udstillingen, hendes kunstneriske arbejde generelt og Det Kgl. Bibliotek som institution.

 

Den første begivenhed i serien er en unik lytte-begivenhed. I 2016 udgav Abramović sin selvbiografi Walk Through Walls, som fortæller historien om hendes ekstraordinære liv og hendes seks årti lange rejse som grænseoverskridende performancekunstner. Inspireret af sin egen fortsatte udforskning af grænseoverskridende performances har Abramović udviklet denne 15 timer lange oplæsning, hvor publikum vil kunne høre hele selvbiografien – side for side, ord for ord – indtalt og indspillet af kunstneren selv. Arrangementet finder sted i Dronningesalen i Den Sorte Diamant (kunstneren er ikke selv tilstede – kun hendes stemme).

 

På linje med udstillingen Abramović Method for Treasures vil også lytte-eventen være præget af Abramovićs fremhævning af koncentration og fordybelse, og for at få adgang til Dronningesalen skal publikum derfor på forhånd deponere ure og mobiltelefoner udenfor. Abramović vil give en kort video-introduktion til begivenheden.

 

Marina Abramović

 

Abramović studerede kunst på kunstakademiet i Beograd og har arbejdet med performance som sin kunstneriske praksis siden 1970'erne. Hun er kendt som en af tidens største og mest nyskabende performancekunstnere, der i sine værker både inddrager sig selv og publikum i alt fra intense performances til aktioner med fokus på dyb tilstedeværelse. Igennem mere end 50 år har hun arbejdet med sin såkaldte ’Abramović Method’, der via performative greb og ritualer søger at højne deltagernes oplevelse af mentalt og fysisk nærvær og dermed befordre en sanselig, personlig og næsten meditativ delagtighed i kunsten og livet. Blandt hendes mest skelsættende værker er: Rhythm 10, The Lovers, Balkan Baroque og The Artist Is Present - i 2010 tiltrak sidstnævnte mere end 850.000 besøgende til MoMA i New York

 

Om Abramović Method for Treasure

 

 Udstillingen er skabt specielt til bibliotekets skatteudstilling i Den Sorte Diamant. Med afsæt i bl.a. Søren Kierkegaards breve, Saxos Danmarkshistorie og Tycho Brahes observationer har Abramović skabt en totalinstallation, der bl.a. involverer en række ritualer, et audiosystem og specialdesignede menneskehylder.

 

I forbindelse med arrangementet kan forplejning tilkøbes.
Læs nærmere om begivenheden på www.densortediamant.dk

 

Fotos kan downloades fra www.kb.dk/pressphoto

 

For yderligere information kontakt udstillingskoordinator Christina Back, 91 32 42 26, chrb@kb.dk

 

Lørdag 11. november kl. 9-24

Dronningesalen

Kurateret af Marina Abramović #1: Langvarig lytte-event