Børnedetektiver, kreative workshops, julebreve

Masser af aktiviteter for børn og familier på Det Kgl. Bibliotek

Caspar EricGalejsalen. Foto: Laura Stamer. 

Dette efterår står i børnenes tegn, når man besøger Den Sorte Diamant. I mange af de mørke weekender og i efterårsferien tilbyder vi arrangementer og workshops for hele familien. Det hele er gratis! 

Børnedetektiver i efterårsferien – med diplom
I denne efterårsferie slipper vi en hel flok børnedetektiver med deres voksne løs på Det Kgl. Bibliotek. Børn kan komme i træning hos bibliotekets detektiv Erik von Libris og lære hans bedste tricks til at løse mysterier. Foroven og forneden, udenfor og indenfor i Den Sorte Diamant vil børn på et særligt træningsløb kunne øve deres detektivevner. Vi vil følge sporerne rundt i huset på en særlig rute, der fører fra de højeste udsigtspunkter til den mørkeste kælder og helt ud i Bibliotekshaven. Her træner man sine evner som detektiv og øver sig på at være opmærksom, snu og forholde sig kritisk til ledetråde. Hvert barn får et diplom på at være certificeret Børnedetektiv ved Det Kgl. Bibliotek. Arrangementet er et drop in-arrangement, og er man modig, kan man komme efter solnedgang og deltage i træningsløbet i mørke! 

Mandag 12. oktober til lørdag 17. oktober, hver dag kl. 10-20
Det Kgl. Bibliotek og Bibliotekshaven:
Børnedetektiver
 

Kreative workshops i Galejsalen
De populære kreative workshops, Det Kreative Bibliotek, vender tilbage i et nyt, flot lokale, Galejsalen, hvor der skal tegnes, males, klippes og klistres inspireret af skattene i bibliotekets arkiver. Ved hver workshop hjælper billedkunstner Ann Louise Andersen børn og deres voksne med at finde deres indre kunstner frem. Det Kreative Bibliotek finder sted fire gange i efteråret og sætter fokus på vidt forskellige dele af bibliotekets samlinger. Man kan bl.a. bygge et astronomisk instrument i ispinde inspireret af Tycho Brahes instrumenter eller man kan lave sit eget skjold af et liggeunderlag inspireret af illustrationer af gamle våbenskjold. 

Lørdag 26. september kl. 10-15
Galejsalen
Det Kreative bibliotek:
Lav dit eger våbenskjold
 

Lørdag 31. oktober kl. 10-15
Galejsalen
Det Kreative bibliotek:
Byg dit eget astronomiske instrument
 

Lørdag 7. november kl. 10-15
Galejsalen
Det Kreative bibliotek:
Lave dit eget kunstværk med muslinger
 

Lørdag 21. november kl. 10-15
Galejsalen
Det Kreative bibliotek:
Lav dine egne kunstneriske kuverter
 

Julestemning for hele familien – skriv et brev med pen og blæk
Til december lancerer Det Kgl. Bibliotek et helt nyt tilbud til børn og deres voksne. Takket været en fondsbevilling fra Augustinus Fonden vil biblioteket i de kommende år satse på at udbrede brevgenren til børn. Biblioteket har igennem de seneste år sat fokus på det håndskrevne brev ved en række arrangementer som brevskrivningskoncerter og brevforestillinger, som alle har været målrettet voksne. Nu skal børn også inviteres til at opleve magien ved at skrive og modtage et personligt, håndskrevet brev. Arrangementsrækken hedder Børnebreve og vil præsentere børn for en række forskellige brevgenre som julekort og gækkebreve og give dem tid og rum til at afprøve genrerne. Til december kan hele familien besøge biblioteket og sende post til julemanden, et julekort til bedstemor eller måske et juleønske om fred i verden? Familierne kan skrive eller tegne de flotteste julebreve med fjerpen, blæk og laksegl - præcis som i gamle dage. Vi har fundet op til 100 år gamle legetøjskataloger frem fra arkivet, hvor man kan se, hvad nutidens børns forældre, bedsteforældre, oldeforældre eller tipoldeforældre ønskede sig til jul. 

Lørdag 5. december kl. 10-16
Galejsalen
Børnebreve:
Skriv nissepost og juleønsker

PRAKTISK INFO VEDR. CORONA:
Det Kgl. Bibliotek følger nøje med i myndighedernes anbefalinger ang. tiltag mod spredning af COVID-19.