Online Brevskrivningskoncert

Billeder og cellomusik fra Den Gamle Læsesal

Monty Alexander StudioDen Gamle Læsesal og Josefine Opsahl

De store eksistentielle spørgsmål er altid blevet udtrykt i den kunst, som det er at skrive et brev. Kærlighed, drømme, håb og skuffelser. Det har vi på Det Kgl. Bibliotek over 2 millioner brev-eksempler på i vores historiske brevsamling.

Og hvis ikke lige nu i disse tider, hvornår skulle vi så sætte os ned og skrive et brev? Vi står midt i en historisk mærkelig tid, og uden tvivl får den mange af os til at genoverveje, hvordan vi egentlig lever. Både hvordan vi lever på planeten jorden – i en slags over-globaliseret samfund. Men også hvordan vi lever i det nære liv: Lever vi, som vi ønsker? Med dem vi ønsker? Eller lever vi simpelthen for ensomt?

Cellist spiller fra Den Gamle Læsesal
Den 7. april kl. 20 opfordrer Det Kgl. Bibliotek derfor alle til at være med i vores Online Brevskrivningskoncert. Vi sørger for musikken, nemlig cellisten Josefine Opsahl, der helt alene befinder sig i den historiske Gamle Læsesal på Det Kgl. Bibliotek, hvorfra lyd og billeder live-streames, imens man rundt omkring i land og by kan sætte sig ned og bruge en time på at få skrevet et brev. Forhåbentligt til en person, der netop nu vil blive utroligt taknemmelig over at modtage det håndskrevne indhold. 

Brevkunsten er ikke forbeholdt kunstnere
Lise Bach Hansen, der producerer eventet, udtaler: ”Breve skrevet på papir er noget af det, der bliver gemt i flere generationer frem i tiden, hvorimod vores sms’er og elektroniske beskeder, hvor velmenende og dejlige de end kan være at modtage, forsvinder som dug for solen. Vi har i flere år arrangeret brevskrivningskoncerterne live i Den Gamle Læsesal. Nu håber vi, at vi igen kan skabe et sammenhold ved, at vi skriver sammen – men hver for sig. Brevskrivningskunsten er, med Stefan Zweigs ord, en vidunderlig kunstart, fordi den ikke er forbeholdt kunstnere! Hvem som helst kan give det, der inspirerer vedkommende, liv på et stykke papir og skabe et lille mirakel af nærvær”. 

Tirsdag 7. april kl. 20
Brevskrivningskoncert
Live-musik fra Den Gamle Læsesal: Josefine Opsahl
Link til live-streaming på www.densortediamant.dk