Vinterjazz i Diamanten 2020 med bas, trommer og klaver

Enrico Pieranunzi Trio & Monty Alexander Trio

Monty Alexander StudioMonty Alexander

Et af jazzens solide formater er klavertrioen. Store kunstnere fra Bill Evans over Carsten Dahl til Keith Jarrett har sat deres personlige aftryk på genren. Vinterjazz i Diamanten byder på to af vor tids stærke internationale bud.

Først den italienske jazzpianist og komponist Enrico Pieranunzi med dansk rytmegruppe, bassisten Thomas Fonnesbæk og trommeslageren Morten Lund. Trioen fortolker velkendte standards med deres eget take, som lægger sig i god forlængelse af Bill Evans’ velkendte trioer. Dertil kommer Pieranunzis originale kompositioner, der med hans særlige kombination af træk fra både jazz og klassisk fremstår med en helt bestemt poetisk tone. Jazzen er Pieranunzis hjemmebane, men klassisk musik er skam ikke fremmed for ham. Han har ofte fortolket, re-harmoniseret og givet sit helt personlige bud på f.eks. Debussys værker.
Pieranunzi har en imponerende karriere bag sig. Han har spillet med navne som bl.a. Chet Baker, Charlie Haden, og Chris Potter, ligesom han har modtaget adskillige priser, heriblandt Artist of the Year, Jazz Magazine critics’ poll i 1989, 2003 og 2008, Best European Musician og French Django d’or prize.

Fra jazz, der trækker på den klassiske musik, til jazz med et stærkt og bredt amerikansk fundament. Den nu 75-årige jamaicansk-fødte Monty Alexander er en af dem, der har været i gamet længe og på sin vej spillet med koryfæer som Milt Jackson, Ray Brown, Tony Bennet, Count Basie og Niels Henning Ørsted Pedersen. Hans opvækst i Kingston på Jamaica har haft stor betydning for hans bidrag til jazzen, senest i 2019 med udgivelsen Warieka Hill Rastamonk Vibrations. En udgivelse, hvor Thelonious Monks musik bliver tilsat reggae og ska, så et nummer som Rythm-a-ning pludselig lyder, som om det var skabt af Bob Marley.
Alexander har optrådt verden rundt på diverse jazzfestivaler og spillesteder i mere end en menneskealder og har desuden været på plakaten hele 23 gange på Montreux Jazz Festival siden 1976. Monty Alexander Trio udgøres af Monty Alexander på klaver, Jason Brown på trommer og Hassan Shakur
på bas.

KØB BILLET - PIERANUNZI
KØB BILLET - MONTY ALEXANDER