Thomas Piketty og Jonathan Safran Foer på International Forfatterscene

boern_i_biblioteket_foto_niels_hougaard_jpegThomas Piketty (t.v.) er i samtale på scenen i Dronningesalen med chefredaktør Rune Lykkeberg, dagbladet Information

Den verdenskendte franske økonom Thomas Piketty satte med Kapitalen i det 21. århundrede fokus på koncentrationen af rigdom hos de allerrigeste. Bogen er blevet kaldt en af århundredets vigtigste bøger. Piketty er til maj gæst i Den Sorte Diamant til en samtale med chefredaktør Rune Lykkeberg på International Forfatterscene om opfølgeren til succes-debuten. Den ny bog hedder Kapital og ideologi og udkommer ultimo marts. 

Men også populære skønlitterære navne er på forårets program på International Forfatterscene. Det gælder den store New York-forfatter Jonathan Safran Foer, der til marts er i samtale med tidligere klima- og energiminister og klimakommissær i EU Connie Hedegaard. Foer fik sit store gennembrud med debutbogen Alting bliver oplyst i 2001 og udgav senere bestselleren Ekstremt højt og utrolig tæt på. På dansk udkommer d. 2. marts Foers ny nonfiktion-bog med titlen Vi er vejret. Her tager han fat på et af de helt store spørgsmål, som mange af os kæmper med. For hvad kan vi selv gøre, når det kommer til klimaforandringer? 

Endelig får et dansk publikum allerede i februar mulighed for at opleve det islandske stjerneskud Auður Ava Ólafsdóttir – i samtale med tidligere skuespilchef på Det Kgl. Teater, Mikkel Harder Munck-Hansen, som i en årrække har boet på Island, hvor han fungerede som direktør for kulturhuset Nordens Hus i Reykjavik. Ólafsdóttir modtog i 2018 Nordisk Råds Litteraturpris for sin roman Ar. Hun er i Den Sorte Diamant til en samtale om sin seneste roman, Miss Island, om hvilken Henriette Bacher Lind i en seks-stjernet anmeldelse i Jyllands-Posten bl.a. skrev:
’Hvis hun ikke havde fået Nordisk Råds Litteraturpris sidste år, skulle hun have haft den i år.’ 

En fjerde fascinerende forfatter, der kan opleves i Den Sorte Diamant dette forår, er canadiske Margaret Atwood – dog udelukkende på levende billeder. I et samarbejde mellem CPH:DOX og Det Kgl. Bibliotek vises i Den Sorte Diamant dokumentarfilmen A Word after a Word after a Word is Power om forfatteren bag bl.a. The Handmaid’s Tale. 

Billetsalg til Piketty og Foer
Billetter til Thomas Piketty og Jonathan Safran Foer sættes til salg fredag d. 17. januar – dog allerede torsdag d. 16. januar via Den Sorte Diamants nyhedsbreve:
www.densortediamant.dk.

Billetsalg til Auður Ava Ólafsdóttir her.  

Billetsalg til A Word after a Word after a Word is Power her.

Mandag 24. februar kl. 20
Dronningesalen
International Forfatterscene
Auður Ólafsdóttir (IS) i samtale med Mikkel Harder Munck-Hansen 

Tirsdag 17. marts kl. 20
Dronningesalen
International Forfatterscene
Jonathan Safran Foer (US) i samtale med Connie Hedegaard 

Onsdag 27. maj kl. 20
Dronningesalen
International Forfatterscene
Thomas Piketty (FR) i samtale med Rune Lykkeberg 

Onsdag 25. marts kl. 19
Dronningesalen
Film og talk:
A Word after a Word after a Word is Power om Margaret Atwood
Introduktion ved instruktørerne Nancy Lang og Peter Raymont
Talk mellem forfatter og kritiker Bo Green Jensen og kulturproducent Lise Bach Hansen, daglig leder af International Forfatterscene.