Talk om Leonard Cohen, sange af Leonard Cohen

Sylvie Simmons (UK) og Neal Ashley Conrad

boern_i_biblioteket_foto_niels_hougaard_jpegSylvie Simmons og Neal Ashley Conrad

Få sangskrivere har haft ligeså stor indflydelse i rockhistorien som legendariske Leonard Cohen. Før han blev kendt som sanger og sangskriver, var Cohen især interesseret i at blive forfatter og poet. I 1967 udgav han sit første album, Songs of Leonard Cohen, hvilket var begyndelsen på en lang karriere som en sangskriver, der især sang om kærlighed, sex og religion som sammenvævede størrelser. Karrieren strakte sig over flere årtier, før han gik bort i 2016. Med 14 markante og originale albums samt flere digtsamlinger bag sig er Leonard Cohen en af vor tids store kunstnere. Og sammen med især Bob Dylan, Joni Mitchell og Neil Young udgør han den hårde kerne af 68-generationens mest skelsættende og ikoniske sangskriver-skikkelser, som alle har usvækket relevans den dag i dag. I 2011 blev han tildelt Canadas højeste civile hædersbevisning, Order of Canada.

Men i hans private liv kom tingene ikke altid lige let. Cohen var igennem flere forhold, men de udmøntede sig aldrig i ægteskab. Desuden har hans økonomiske vanskeligheder altid været famøse, og i 2008 var han nødtvunget til at begive sig ud på en verdensomspændende turné for at genskabe den formue, som hans tidligere manager havde stjålet fra ham. 

Tre år tæt på Cohen
Fra 2009-2012 arbejdede den erfarne musikjournalist Sylvie Simmons på en biografi om Leonard Cohen. I treårsperioden fulgte hun den canadiske rockstjerne nøje og kontaktede over 110 mennesker, der har haft kendskab med sangskriveren. Det hårde arbejde blev i 2012 til biografien I’m Your Man, der af New York Times blev udråbt til at være den definitive biografi om den canadiske sanger. Simmons tegnede et varmt portræt af et beskedent og til tider selvudslettende menneske med en evigt søgende sjæl, og bogen blev en prisvindende bestseller og oversat til 18 forskellige sprog. 

På scenen i Dronningesalen vil Simmons fortælle om Leonard Cohen, arbejdet med bogen samt selv give eksempler på et par eviggyldige Cohen-sange.
Sylvie Simmons er i Dronningesalen i samtale med Neal Ashley Conrad, som har en ph.d. i litteraturvidenskab og er mag. art. i nordisk litteratur. Han har haft en alsidig karriere som forfatter, forsker, kursusarrangør og freelance-redaktør samt litteratur- og rockanmelder. Han har desuden holdt foredrag om adskillige legender i rockmusikkens verden, heriblandt Bob Dylan, Bruce Springsteen og Leonard Cohen.

Arrangementet er blevet til i forbindelse med udstillingen Leonard Cohen: A Crack in Everything, som er organiseret af Musée d’art contemporain de Montréal (MAC) og præsenteres i København d. 24. oktober 2019 til 13. april 2020 af Kunstforeningen GL STRAND i samarbejde med Nikolaj Kunsthal i begge kunsthaller. 

Onsdag 11. december kl. 20
Dronningesalen
International Forfatterscene
Sylvie Simmons (UK) i samtale med Neal Ashley Conrad

Samtalen vil foregå på engelsk.

Billetsalg via Billetlugen: http://www.billetlugen.dk/forside/