Stranger Than Kindness: The Nick Cave Exhibition

Støttet af hovedsponsor Gucci og Beckett-Fonden

boern_i_biblioteket_foto_niels_hougaard_jpeg

Stranger Than Kindness: The Nick Cave Exhibition er en rejse ind i musikeren, historiefortælleren og kulturikonet Nick Caves kreative univers. 

Udstillingen byder på store totalinstallationer, helt nye atmosfæriske lydlandskaber og over 300 genstande udvalgt fra Caves private samling, fra Nick Cave-arkivet i Arts Center Melbourne, Det Kgl. Biblioteks egne samlinger samt en række private udlånere. 

Stranger Than Kindness præsenterer Caves liv, arbejde og inspirationskilder gennem mere end 50 år i sanselige iscenesættelser af hans mange virkelige og fiktive universer. De udstillede genstande omfatter bl.a. originale kunstværker, håndskrevne tekster, litteratur, fotografi, video, kulisser, rekvisitter og personlige genstande indsamlet af Cave selv. Tilsammen udgør de en mange-facetteret fortælling, der går på tværs af udstillingens otte rum. 

Stranger Than Kindness afsøger, hvad der former vores liv og gør os til dem, vi er, og hylder samtidig kreativitetens iboende nysgerrighed og kraft. 

Udstillingen er udviklet og designet af Christina Back, Det Kgl. Bibliotek, og Janine Barrand, Arts Centre Melbourne, i samarbejde med Nick Cave til Den Sorte Diamant, København. Den er kurateret og produceret af Det Kgl. Bibliotek i samarbejde med Australian Music Vault på Arts Center Melbourne. Udstillingens lydlandskaber er skabt af Nick Cave og Warren Ellis. 

Stranger Than Kindness: The Nick Cave Exhibition vises i
Den Sorte Diamant – Det Kgl. Bibliotek
Søren Kierkegaards Plads, 1221 København K 

23. marts – 3. oktober 2020
Mandag-fredag 10–19, lørdag 10–18, søndag lukket 

Billetter
Det anbefales, at man bestiller billetter på forhånd. Se mere på www.thenickcaveexhibition.com
Billetpris: 90 kr., rabat for studerende og under 18 år.
Billetter fås med Early Bird-rabat fra 21. november til 4. december 2019 

Nick Cave
Nick Cave har skabt musik gennem mere end tredive år. Han er bedst kendt som sangskriver og forsanger i Nick Cave & The Bad Seeds, hvis seneste album Ghosteen af mange blev udråbt som deres bedste nogensinde. Cave har derudover arbejdet med en bred vifte af medier og udtryk, heriblandt filmmusik og romaner. I de senere år er Cave gennem sine Conversations og Red Hand Files-hjemmesiden indgået i et stadigt dybere og mere direkte forhold til sine fans. 

Det Kgl. Bibliotek
Det Kongelige Bibliotek rummer en af Nordeuropas største samlinger af sjældne bøger, manuskripter og kunstnerarkivalier. Den Sorte Diamant fungerer som kulturhus for biblioteket: her kan publikum opleve både udstillinger, foredrag, forestillinger og koncerter. Udstillingsholdet har, under ledelse af Christina Back, gennem mere end et årti samarbejdet med internationale kunstnere i en stadig udforskning af rumlig historiefortælling og multisensorisk udstillingsdesign. 

Arts Centre Melbourne og Australian Music Vault
Arts Center Melbourne huser The Australian Performing Arts Collection, som er Australiens største og vigtigste samling med særligt fokus på indsamling, bevarelse og formidling af Australiens kulturarv inden for cirkus, dans, musik, opera og teater. I 2006 donerede Nick Cave sit arkiv til samlingen. Australian Music Vault er skabt af Arts Center Melbourne til at varetage og hylde den australske nutidige musik og dens fortællinger. 

GUCCI
Gucci blev grundlagt i Firenze i 1921 og er i dag et af verdens førende luksusmodemærker. Huset er kendt for kreativitet, innovation og godt italiensk håndværk. Gucci er en del af den globale luksuskoncern Kering, der står bag driften og udviklingen af en række berømte huse inden for mode, lædervarer, smykker og ure. Læs mere om Gucci på www.gucci.com 

Beckett-Fonden
Beckett-Fonden blev stiftet den 26. juni 1989 ved en donation fra kunstmaler Paul Beckett og hans ægtefælle Birte Beckett. Fonden er en almenvelgørende, ikke-erhvervsdrivende fond, der yder økonomisk støtte til kunst og kultur, lægevidenskab og naturbeskyttelse.