Merete Pryds Helle, Vigdis Hjorth, Klas Östergren og Henrik Ibsen

Ibsens klassiske dramaer møder tidens bestseller-forfattere

boern_i_biblioteket_foto_niels_hougaard_jpegMerete Pryds Helle, Klas Östergren og Vigdis Hjorth: Nye romaner med inspiration fra drama-kæmpen Henrik Ibsen.

Med tre nye, lovpriste romaner inspireret af Henrik Ibsens verdensberømte dramaer besøger tre førende, nordiske forfattere Den Sorte Diamant i samtale med forfatter m.m. Barbara Læssøe Stephensen. Merete Pryds Helle, Vigdis Hjorth og Klas Östergren har alle nået det brede publikum og repræsenterer det bedste, nordiske litteratur har at byde på i disse år. 

De tre forfattere har skrevet tre romaner, HenrikHilde og Nora, inspireret af Henrik Ibsens store dramaer. Henrik af Vigdis Hjorth er en moderne nyfortolkning af Ibsens drama Hedda Gabler, hvor hovedpersonen har skiftet køn og er blevet til Henrik Gabler. Hilde er en romanfantasi af Klas Östergren over Ibsens birollekarakter Hilde Wangel, som optræder i dramaerne Fruen fra Havet og Bygmester Solness. Og endelig er Nora, skrevet af Merete Pryds Helle, en udvidet fortælling om fru Nora Helmer fra Et dukkehjem, der dækker hele hovedpersonens liv fra barndommen til ægteskabet med bankdirektør Torvald Helmer. 

Med udgangspunkt i deres egne værker vil de tre forfattere komme med deres svar på de spørgsmål, som Ibsen stillede tilbage i det 19. århundrede, og som vores samfund og kultur stadig forsøger at besvare; nemlig spørgsmål om individets selvforståelse, kønsrollernes betydning og eksistensens grundvilkår. 

Barbara Læssøe Stephensen, forfatter, tv-vært m.m., er denne aften moderator for samtalen mellem de tre nordiske forfattere. 

NOR - nordisk litteratursamarbejde
Arrangementet er skabt i forbindelse med NOR, som er et samarbejde mellem tre skandinaviske lande på initiativ af det svenske forlag Natur & Kultur, norske Oktober og danske Rosinante. NOR er de tre forlags begyndelsesbogstaver.

NOR ønsker at fremhæve den gode litteratur på tværs af grænserne mellem de nordiske lande, hvis sprog og kultur har meget til fælles. I denne anledning har NOR inviteret tre bestseller-forfattere til at skrive romaner inspireret af Henrik Ibsens dramaer, som udforskes og spilles mere end nogensinde før på verdens teaterscener.

Onsdag 27. november kl. 20
Dronningesalen
International Forfatterscene:
Merete Pryds Helle, Vigdis Hjorth (NO) og Klas Östergren (SE) i samtale med Barbara Læssøe Stephensen