Space Series med lyd, lys, musik og rum i Diamantens Atrium

Værket November Ritual med Wayne Siegel, Palle Mikkelborg, Helen Davies og Mira Siegel

boern_i_biblioteket_foto_niels_hougaard_jpegAtriet og de bølgende balkoner i farverig lyssætning ved et tidligere Space Series-event. Foto: Jesper Egelund

Spaces Series er tilbage med musik til Atriet med de bølgende balkoner. Denne gang med et værk, November Ritual, der improviseres frem i løbet af aftenen og sætter atriets 12-kanals højttalersystem i centrum. Samtidig bliver Den Sorte Diamants indre belyst i de flotteste farver, der følger musikkens dynamik og får rum, lyd, lys og musik til at gå op i en højere enhed. Og det hele kan nydes med et glas i hånden! 

En hyldest til den mørke tid
Aftenen indledes med uddrag af værket Solkreds, som Wayne Siegel har skabt til monumentet Dodekalitten – en enorm stencirkel ved Kragenæs på Lolland. Solkreds spiller hver dag fra solopgang til solnedgang.

Ved aftenens koncert improviserer musikerne sammen med Solkreds som udgangspunkt, og efterhånden opstår et nyt værk, November Ritual – en hyldest til den mørke tidVærket er bestilt af Det Kgl. Bibliotek og består af en fast komponeret ramme med plads til improvisation. Ved hjælp af special-udviklet software styrer Wayne Siegel computerens lyd og lydens placering i det store rum ved at bevæge sine hænder foran computerens kamera. Solisterne tager afsæt i de elektroniske lyde og skaber et fletværk af melodier og harmonier.

Efter et mellemspil med værker for harpe og trompet af Palle Mikkelborg og Helen Davies afsluttes koncerten med en udgave af sangen Mørk er november arrangeret af Wayne og Mira Siegel for sang, trompet, harpe og computer. Sangens melodi stammer fra middelalderen, mens teksten er skrevet af Thorkild Bjørnvig i 1959. 

Lørdag d. 9. november 2019 – Atrium kl. 21

Medvirkende:
Wayne Siegel, computer
Palle Mikkelborg, trompet
Helen Davies, harpe
Mira Siegel, sang