Norsk mestertrompetist og ni blæsere i en forrygende messing-aften

boern_i_biblioteket_foto_niels_hougaard_jpeg 

Brassbandet tenThing med trompetisten Tine Thing Helseth i spidsen genfortolker kendte komponisters største værker i helt nye og farverige arrangementer.

For godt 12 år siden overværede den norske supertrompetist Tine Thing Helseth en strygeorkester-koncert sammen med tre af sine trompet-spillende veninder. Dette fik dem til at overveje, om man kunne gøre det samme med messing! Resultatet af de overvejelser blev til tenThing, et ti kvinder stort ensemble kun med messingspillere i friske og fyndige arrangementer af kendt musik af kendte komponister som f.eks. Grieg eller Vivaldi. Dertil kommer et klart ønske om at nå ud til et bredt publikum gennem det mangfoldige og medrivende repertoire og en gennemarbejdet koreografi. Ensemblet er fast etableret på den internationale musikscene og har bl.a. optrådt på BBC Proms.

Til koncerten kan store kendte værker opleves arrangeret for messingensemblet, heriblandt Sommeren fra Vivaldis store værk De fire årstider. Derudover opfører tenThing en suite fra Bizets opera Carmen, en af de mest populære og oftest opførte operaer i verden. De fleste vil genkende melodierne fra operaen – heriblandt Carmens arie Habanera og tyrefægteren Escamillos arie Toreadorsangen. Brassbandet byder også på musik tættere på vores tid, nemlig en suite fra Leonard Bernsteins musical West Side Story. Herfra er de mest kendte sange I feel Pretty og America. 

Tirsdag d. 5. november 2019 – Dronningesalen kl. 20
Medvirkende: Tine Thing Helseth med tenThing