Børne-workshops og klovn i Den Gamle Læsesal

boern_i_biblioteket_foto_niels_hougaard_jpeg 

Cirkus i Det Kgl. Bibliotek 

Det Kgl. Bibliotek er et hus af viden med højt til loftet og dybe rødder. Her findes utrolige samlinger, og de er ikke kun for voksne. Som nationalt kulturarvs-arkiv indsamler og bevarer biblioteket materialer, der dokumenterer både livet og forholdene for cirkus i Danmark og selve cirkusforestillingen. Alt dette kommer i spil i efterårsferien med tre børne-workshops under fællestitlen Cirkus! Cirkus! Cirkus! i den historiske og stemningsfulde Gamle Læsesal. 

Hermed fortsætter Det Kgl. Bibliotek det initiativ, som blev indledt i begyndelsen af 2018, med at gøre historie og kulturarv nærværende, vedkommende og ikke mindst underholdende for børn i alle aldre. Dette sker både via kreative workshops og egentlige undervisningsforløb, hvoraf sidstnævnte er henvendt til en aldersgruppe fra 0. klasse til de ældste elever i folkeskolen samt ungdomsuddannelser. 

Komik og akrobatik
Til de tre workshops i efterårsferien er der fundet en række fascinerende og spændende materialer om cirkus frem. Børnene kan således deltage i mange forskellige cirkuslege, og i det kreative værksted kan de slippe deres indre kunstner løs og lave cirkuskæpheste med flot fjerprydet hovedtøj. Fast indslag alle dage er også klovnen Tapé. Han kigger forbi og opfører sit komiske og akrobatiske show, hvor ikke mindst jonglering spiller en rolle. 

Alle børn, deres venner, søskende, forældre og bedsteforældre er velkomne til en forhåbentlig hyggelig og skæg dag på Det Kgl. Bibliotek. 

Torsdag 17., fredag 18. og lørdag 19. oktober kl. 10-15
Den Gamle Læsesal:
Workshops: Cirkus! Cirkus! Cirkus!
Klovnen Tapé optræder kl. 13 hver dag
Arrangementerne er drop in-arrangementer
Målgruppe: Børn i alderen 5-12 år og deres voksne
Gratis entré 

Kommende arrangementer for børn i Det Kgl. Bibliotek:
Lørdag 16. november kl. 10-15
Den Sorte Diamant:
Det kreative bibliotek
Børne-workshop inspireret af kæmpe-værket Birds of America 

Lørdag 25. januar kl. 10-15
Den Sorte Diamant:
Det kreative bibliotek
Børne-workshop inspireret af sjove, gamle og specielle cykler fra historiske reklamer i bibliotekets samlinger