Nyt søgesystem på Det Kgl. Bibliotek

Samlet løsning for de fysiske samlinger på fem universiteter i Danmark går i luften d. 19. november, ændringer fra d. 1. oktober

bach_brandenburg_credit_christoffer_askman Den Gamle Læsesal på Det Kgl. Bibliotek, Slotsholmen

Det Kgl. Bibliotek er ved at implementere et helt nyt bibliotekssystem, som vil gå i luften tirsdag d. 19. november 2019. 

Baggrunden for dette er, at det tidligere Statsbiblioteket i Aarhus og det tidligere Det Kongelige Bibliotek i København d. 1. januar 2017 fusionerede til en samlet institution ved navn Det Kgl. Bibliotek. 

Dette betyder, at man fremover som bruger får:

  •  en ny brugergrænseflade at søge i med helt nye søgemuligheder

  •  mulighed for at søge samlet i de fysiske samlinger for fem universiteter i Danmark.

Før det ny system kan sættes i drift, skal der lukkes ned for nogle servicer. Bemærk derfor følgende vigtige datoer:

Lån fra andre biblioteker
I perioden fra d. 1. oktober til d. 19. november (begge dage inklusive) lukkes for muligheden for at låne bøger fra andre biblioteker gennem Det Kgl. Bibliotek.     

Lukket for søgesystemet
Fra d. 14. november til d. 18. november (begge dage inklusive) er det ikke muligt at låne, bestille, forny eller aflevere materialer på Det Kgl. Bibliotek. Der vil i perioden stadig være adgang til at læse og benytte digitale bøger og artikler, ligesom det vil være muligt at benytte bibliotekets studiemiljøer.

Søgning i digitale bøger og artikler
I hele perioden kan søgning af materialer fortsat finde sted, ligesom der også er adgang til at læse og benytte digitale bøger og artikler.